Uavgjort i Sarpsborg

Det ble en jevn batalje da MIF besøkte hjemmesterke Sarpsborg BK på sludd og trå is. Kampen ender 4-4 og bruntrøyene redder ett poeng etter en sen straffescoring.
mif-nyheter-fallback-5@2x

06.01.2020

Både statistikk og hukommelse viser at det å dra til Sarpsborg for å få med seg 2 poeng, er ingen enkel oppgave. Alle som har spilt bandy vet at hjemmelaget fra det tidligere fylket Østfold, er gjerrige på egen is. Det var derimot en spillesugen MIF-tropp som tidlig søndag morgen satte seg på bussen. I Mjøndalen var det perfekte bandyforhold med opphold og grader rundt 0, og ivrige småguttelag var godt i gang med sluttspillet i vår egen cup. Vi gratulerer småguttelaget vårt med seier i cupen! Bussturen østover for A-laget ga derimot en endring i klimaet og i Sarpsborg sluddet det ordentlig. Dette ville bli en krig i 2×45.

Og trenerduoen Bent Gommerud og Robert Arnesen manet til kamp før start og var tydelige på at dette blir en kamp hvor de som vil mest vinner og arbeidshandskene må på. Bruntrøyene åpner kampen med å prøve å spille langs isen, men det blir fort klart at dette blir en kamp med mange dueller og høye lyrer frem og tilbake. På trå og ujevn is med sludd i været, nyttet det ikke å spille noe fin bandy.

Etter noen sjansefattige åpningsminutter får Mjøndalen uttelling etter 12 minutter. Filip Johnsen løfter et innslag inn i feltet. Der dukker Nikita Sitnikov opp og demper ballen, før han setter den sikkert i mål. Kampen fortsetter i samme stil og 10 minutter senere snapper Sarpsborg ballen opp etter en duell. Sarpsborg får skyte fra skrått hold og William redder mesterlig, men det er en blå spiller på retur som får satt ballen i mål. Det blir etter hvert fryktelig mange dueller og mye frislag. Og på frislag har MIF en russisk skytter som vet hvor målet står. Etter en halvtimes spill skyter Andrey Anufrienko direkte på et frislag fra distanse og ballen sitter kontant i kassa. 2-1 til MIF og dette holder seg til pause.

I pausen blir vi enige om å fortsette krigen og prøve å spille noe mer langs isen. Forholdene er noe bedre og vi føler at vi har grei kontroll på Sarpsborg. 2. omgangen starter derimot på verst tenkelige måte. Allerede etter et par minutter får Sarpsborg et frislag fra 20 meter, som de utnytter godt. MIF står og sover litt, og Christer Lystad finner en pasning ut i vinkel til en medspiller, som setter ballen velplassert nede i hjørnet fra 16 meter. Det er 2-2 og like langt.

Sarpsborg virker mer på i denne omgangen og kriger godt. Det blir også dessverre en del ufine dueller og amper stemning etter hvert, noe det ofte blir i slike oppgjør. Kampen er veldig åpen, men det er bruntrøyene som får uttelling igjen. Kristian Juvet avslutter elegant inne i feltet med ryggen omtrent feilvendt mot mål, og sender MIF i ledelsen med 3-2. Etter scoringen er bruntrøyene i støtet og skaper en del store sjanser. Sarpsborgs keeper avverger alt og scoringen uteblir. I stedenfor er det Sarpsborg som får en corner, som de setter utagbart i vinkelen. Det er 3-3, men MIF har en dårlig periode som Sarpsborg utnytter. Sarpsborg får styrt et relativt ufarlig skudd som sender William ut i en flott reaksjonsredning, men på returen er de fremme igjen. Sarpsborg er i føringen med 4-3 med ca. 10 minutter igjen av kampen.

MIF våkner og kobler inn i en sluttspurt, og det blir noen sluttminutter preget av mye frislag og dueller. I kampens siste minutt løfter Filip inn en ball i feltet, og Sarpsborg-forsvaret er for tøffe i eget felt. Dommer blåser korrekt for straffe. Andrey går frem og setter ballen kontant i mål. 4-4 og dette blir også det siste som skjer.

Kort oppsummert ble dette en rotete og tøff kamp som forventet, og vi er ikke helt fornøyd med verken prestasjon eller resultat. Vi tar derimot med oss et veldig viktig poeng tilbake til Mjøndalen.

Neste kamp er hjemme mot serieleder Ready Bandy førskommende onsdag på Vassenga kl.19.00.