Storseier over Høvik Bandy

Høvik Bandy har levert noen gode matcher i det siste og søndag kveld ventet en tøff oppgave for MIF Bandy på Høvikbanen. Bruntrøyene levnet derimot aldri noen tvil om at poengene skulle hjem til Vassenga, og det hele endte med en storseier 14-1.
eirikaaslidbb

16.12.2019

Høvik Bandy – MIF Bandy | 1-14 (1-5)

Mjøndalen Bandy tok turen til Høvikbanen søndag kveld for å møte Høvik Bandy. Tilbake i troppen var Ola Vigdal og Christoffer Askheim, som var ute med sykdom sist kamp. Høvik har hatt noen gode prestasjoner i det siste med knepent tap for SSK og uavgjort mot Ullevål. Bruntrøyene var forbedredt på en tøff match om poengene, men var stinne av selvtillitt etter tre strake seiere i de foregående kampene. Forholdene var nokså gode. Vindstille og rundt 0 grader, med en ok is å spille bandy på.

Og MIF starter i kjent stil med å gå rett i angrep. Allikevel lugger det litt i spillet i åpningsminuttene og sjansene omsettes ikke i startfasen i kampen. Defensivt er det litt slappt og Høvik får komme noen avslutninger som kunne blitt farlig. Det er derimot gutta fra Nedre Eiker som kommer best i gang og etter 9 minutter spiller Kristian Juvet ballen til Andrey Anufrienko som setter ballen i mål. Kampen fortsetter med litt urytmisk  «Hawai-bandy» og få minutter senere setter hjemmelagets Alexander Serov inn ballen etter slapt forsvarsspill i MIF sitt eget felt. MIF Bandy fortsetterå male på med stort tempo og dagens mann, Eirik Aaslid, blir spilt fri av Andrey og sender MIF i ledelsen igjen. 5 minutter senere øker samme Aaslid ledelsen etter en fin assist av Ola Vigdal. Og det skulle ikke stoppe der. Noen minutter senere flipper Ola nydelig igjennom til Andrey som gjør ingen feil alene med keeper. Niktia Sitnikov avslutter en god MIF-periode med 5-1 etter fremspill av Eirik. Omgangen avsluttes med mye og frem og tilbake, og MIF går til pause med en litt rar følelse. Til tross for ledelse 5-1 føles det verken komfortabelt eller som om vi er helt på nivå. Høvik får produsere farligheter og kunne med bedre uttelling ha satt noen mål.

Eirik Aaslid noterte seg for 4 scoringer og en bunnsolid match mot Høvik, og var MIFs beste mann.

Trenerduoen Bent Gommerud og Robert Arnesen maner til mer nøyaktighet, mindre balltap og mer kommunikasjon i det defensive. Karene blir enige om å gå ut i hundre, vel vitende om at bandykamper kan snu fort.

Og det er et annet MIF-lag som går på banen i andre omgang. De siste 45 blir en fornøyelse med høy tempo, stort engasjement, hard defensiv og spilleglede. Allerede i det første minuttet av andre omgang jobber veteranen Robin Cras opp en ball og drar seg igjennom før han setter ballen til 6-1. Derifra og ut er det enveiskjøring med en rekke fine angrep, gode kombinasjer og flere fine scoringer. Bruntrøyene gir seg ikke før det står 14 i målprotokollen etter scoringer fra 2xAaslid, 2x Anufrienko, 2xSitnikov, Cras og Filip Johnsen.

Vi takker Høvik Bandy for kampen og de tilreisende fra Mjøndalen som alltid gir oss god støtte!

Nå er det spillefri frem til 2. juledag mot Solberg Bandy på Vassenga kl.13.00. For første gang på flere år, ligger vi likt med SSK før 2. juledag og vi håper at det blir en folkefest på Vassenga! Vi skal benytte tiden godt ved å trene hardt og riktig inn mot kampen, slik at jula kanskje blir brun for første gang på flere år.