Knallsterk seier over Stabæk

Onsdag kveld tok MIF Bandy turen inn til Eliteseriens tøffeste bortebane for å måle krefter med Stabæk Bandy. En heroisk laginnsats og William Falck i mål, sørget for at bruntrøyene tok med seg alle poengene hjem til Vassenga.
william

12.12.2019

Stabæk Bandy – MIF Bandy | 3-4 (2-2)

Det å møte Stabæk Bandy på bortebane er noe av det tøffeste utgangspunktet man har i løpet av en sesong. Det er ikke mange mjøndølinger som husker sist triumf på den intime banen i Bærum, og det er ikke uten grunn. Stabæk har dominert norsk bandy fullstendig i moderne tid og startet også denne sesongen overlegent med 7 strake seire. Forrige runde måtte de derimot se seg slått av serieleder Ready på Gressbanen og bruntrøyene regnet med at det var et revansjesugent Stabæk-lag som kom ut på isen.

Med en temperatur rundt 0 grader, lå Stabæk-banen som en speilblank rute (som den alltid gjør). Forholdene lå til rette for rask og underholdende bandy. Et revansjesugent Stabæk på perfekt is kan selv få de mest rutinerte til å betvile sine egne sjanser. I tillegg måtte vår høyrehalf Ola Vigdal og vårt rivjern på midten Christoffer Askheim, melde forfall på grunn av sykdom. Inn kom debutant Andreas Barbo og fjorårets debutant Tim Riseng. Martin Nørgaard gikk ned på half, Stefan Oddgeirsson inn på def. midt. og Tor Erling Tveter kom inn på venstre back.

Til tross for litt omrokkeringer har bruntrøyene har vist gode takter som lag i det siste og ble enige om å gi det et helhjerte forsøk. Selv ikke den tropiske julemusikken Stabæk spiller på repeat på stadion og inne i vår garderobe satt karene ut av spill før kamp.

Uavgjort til pause
Og Mjøndalen åpner kampen lovende. Vi starter med høyt press og skaper noen halvsjanser i kampen første minutter. Det tar derimot ikke lang tid før Stabæk kobler grepet og Mjøndalens keeper William Falch må i aksjon. Det tar heller ikke mer enn snaue 9 minutter før hjemmelagets Magnus Høgevold setter kampens første mål etter fint spill. Stabæk fortsetter kjøret sitt, men William redder mesterlig og forsvaret rydder unna og blokkerer skudd. Etter omtrent 20 minutter sitter derimot scoringen for MIF. Nikita finner Andrey som drar et par raske finter, før han banker ballen opp i vinkelen. 1-1. 10 minutter senere kontrer Mjøndalen igjen, og Robin Cras spiller fri Nikita med en utsøkt pasning. Nikita gjør ingen feil alene mot keeper og setter sikkert inn ledelse 1-2 til MIF.

Men Stabæk har mange strenger å spille på og fortsatte kjøret mot Mjøndalens mål. Utligningen skulle komme 5 minutter før pause. Petter Løyning finner Björn Buskqvist med ei presis lyre. Stabæks notoriske målscorer gjør ingen feil og setter inn 2-2 alene med William. Lagene går til pause på denne stillingen, og MIF henger i tauene i de siste minutte før dommerne blåser for halvspilt kamp. Vi er forønyd med at det er likt, men vet at vi må opp et nivå for å ha sjans i 2. omgang.

William Falch ble dagens mann og stod i det umulige hjørnet. En voldsom prestasjon av Mjøndalens sisteskanse.

Fryktelig åpning, men MIF beholder innsatsen og viljen
I pausen fokuserer trenerduoen Bent Gommerud og Robert Arnesen på at tempo må opp i den defensive jobbingen, samtidig som vi må bli mer kompakt mellom lagdelene og forsvaret må tørre å stå opp. Vi blir enige om å gi alt vi har, vel vitende om at Stabæk kommer til å øse på fra start i 2. omgang. Og det skulle begynne på verst tenkelige måte.

Stabæks Høgevold får avsluttet i feltet, men William redder ballen før forsvaret blokkerer neste forsøk. Ballen blir derimot spilt videre inn i feltet hvor Buskqvist får køllespissen på ballen, som triller rolig i mål. Stabæk får åpningen de ønsket og selv de mest optimistiske var redde for at dette skulle bli starten på flere Stabæk-mål. Heldigvis fortsetter MIF å skape sjanser, og ikke mange minuttene senere er Niktia frempå og utligner til 3-3, etter pasning fra Kristian Juvet. Kampen fortsetter å bølge litt frem og tilbake, men Stabæk har klart mest ball. Etter 71 minutter tråkler Kristian Juvet seg inn i feltet i Stabæk og blir felt. Dommertrioen signaliserer straffe, og det koker i Stabæk-laget som mener at det er av den billige sorten. Andrey blir stående lenge på straffepunktet til stemningen er roet ned. Til tross for forsøk på å psyke ut Andrey, gjør han ingen feil. MIF går opp i ledelsen til 4-3 og Stabæk snakker på seg utvisning.

Herifra og ut er det voldsomt kjør mot MIF sitt mål. Vi drar også på oss to utvisninger, men William Falch redder alt som kommer og forsvaret står i mot. Vi får også hjelp fra et par stolper og Stabæk fortviler over at uttellingen ikke kommer etter mange store sjanser. Helt ufarlige er vi derimot ikke. Kristian Juvet smeller ballen i stolpen og Nikita setter nesten sitt hat-trick alene mot keeper i sluttminuttene.

Kampen ender uansett med en utrolig deilig seier til MIF Bandy, selv om vi verken vinner sjansestatistikk eller ballinnehav. Vi takker Stabæk Bandy for kampe og de tilreisende fra Mjøndalen for god støtte.

Andrey og Niktia gjør igjen en suveren match og setter 2 kasser hver.

Nå skal vi nullstille, før trening på fredag og en tøff bortematch på søndag. Da er det Høvik Bandy som tar oss i mot til kamp på Høvikbanen!