Solid seier over Ullevål

Det ble en meget hyggelig søndagskveld da Ullevål gjestet Vassenga. En sterk offensiv og defensiv lagprestasjon besørget at MIF tok seieren med hele 7-0 over Oslo-laget.
IMG_2534

09.12.2019

MIF Bandy – Ullevål Bandy | 7-0 (2-0)

Endelig optimale forhold med opphold og noen få minusgrader sørget for at Vassenga kunstis lå klar som en speilblank rute. Banemannskapet hadde bearbeidet isen godt og alt lå til rett for rask og underholdnende bandy. Ullevål Bandy hadde tatt turen fra Oslo og har hatt en ok start på sesongen med et par seire og en rekke gode preastasjoner mot topplagene i serien. Ullevål er et lag som alltid er tøffe å spille mot og som aldri gir seg. Fokuset før kamp lå derfor på å holde høyt tempo, spille med store marginer og jobbe knallhardt i det defensive.

Ullevål Bandy og deres svenske kaptein Marcus Lagerbäck var på jakt etter 2 poeng på Vassenga.

Og bruntrøyene startet kampen med å gå rett i strupen på Ullevål. Kampens første angrep fra MIF ender faktisk i straffeslag etter at en Ullevål-spiller ligger i feltet og slår unna ballen. Vår russiske storskytter og toppscorer Andrey Anufrienko ekspederer ballen knallhardt i taket. 1-0 etter 2 minutter. De brune fortsetter kjøret og 5 minutter senere er Martin Nørgaard på farta. Etter et lengre solo-raid finner han Andrey som banker ballen bak en sjanseløs Ullevål-keeper.

Andrey er i storform om dagen og satt inn 4 kasser mot Ullevål.

Etter et voldsomt trykk og 2 raske scoringer, dør både intensiteten og tempoet litt i kampen. Begge lag er fremme og skaper noen farligheter, men ingen klarer å etablere noe spesielt trykk eller omsette spill i mål. Begge lag forsvarer seg godt og tetter igjen, som gir resultatet 2-0 til pause. I pausen fokuserer trenerdoen Bent Gommerud og Robert Arnesen på at laget må opp på nivå og spille enklere pasninger i høyere tempo. Og de skulle få svar fra sine elever.

For andre omgangen legger grunnlaget for det Bent Gommerud uttaller som årets beste prestasjon. Allerede etter 4 minutters spill serverer Robin Cras til Andrey som setter ballen i mål i kjent stil. Og 4-0 sitter ved samme mann 10 minutter senere på corner. Bruntrøyene jobber også godt defensivt og forsvaret bryter en rekke Ullevål-angrep mesterlig. Keeper William Falch og bakerste mann Andreas Askheim dirigerer og holder god kontroll i de bakre ledd. Men det er underholdende offensiv bandy som kjennetegner denne omgangen. Etter et kvarters spill setter Nikita Sitnikov opp tempoet og avslutter rolig alene til 5-0.

Nikita Sitnikov ville også være med på moroa og satt inn 5-0 etter en fin prestasjon.

MIF opprettholder trykket og luften går litt ut av Ullevål mot slutten av kampen. Bruntrøyene holder mye i ball og mye engasjement gjør at det blir enkelt å spille hverandre gode. Nikita er igjen på farten og setter ballen til dagens mann Ola Vigdal som sikkert omsetter sjansen til 6-0 i målprotokollen.

Banens beste Ola Vigdal var god igjennom hele matchen og satt også inn 6-0 for MIF Bandy.

De brune gir seg ikke før det står 7-0 på måltavla på Vassenga. Kristian Kjernaas Juvet for æren av å avslutte kvelden med en fin scoring etter nydelig forarbeid av Nikita og flott kombiasjoner på offensiv halvdel.

Kristian Kjernaas Juvet avslutter scorings-showet med sin 7-0 scoring.

I garderoben var det en meget fornøyd gjeng som kapret to nye og viktige poeng. Mandag venter restitusjon og mer terping før MIF Bandy vender snuta mot Plassen Kunstis kl.19.00 på onsdag for å møte topplaget Stabæk Bandy, som har dominert norsk bandy fullstendig i flere år. Nå gjelder det å nullstille og gjenskape preastasjonen for å få med seg noe mot fjorårets seriemester og Norgesmester. Først legger vi ved noen flere bilder fra machen fra hobby-fotograf Stig Jensen.