Seier over Drammen Bandy

Etter et par skuffende matcher tok MIF Bandy i mot Drammen Bandy på Vassenga. Et intenst og hett lokaloppgjør endte med hjemmeseier 4-3, etter fire scoringer av Andrey Anufrienko.
mif-nyheter-fallback-5@2x

05.12.2019

MIF Bandy – Drammen Bandy | 4-3 (3-2)

Bruntrøyene tok i mot de hvitkledde naborivalene fra Drammen onsdag kveld. Etter tap mot Ullern og ØHIL i de foregående matchene, var det et revansjesugent MIF-lag som møtte til kamp. Drammen Bandy tok bronsemedalje i fjor, og har forsterket sitt unge mannskap ytterligere i år. Drammenserne har hatt en ok start på sesongen og er også tabellnabo med bruntrøyene hittil i årets Eliteserie. I utgangspunktet lå alt til rette for en fartsfylt kamp på glimrende forhold, men tåka kom sigende over Vassenga like før kampstart. Dette gjorde isen noe tung og trå, men allikevel var det gode forhold for god bandy.

Og det skulle heller ikke ta lang tid før kampen tok fyr. MIF starter med ball og går rett i strupen på drammenserne. Drammen avverger angrepet til innslag for MIF inne på sin egen banehalvdel. Ola Vigdal flipper ballen presist inn til Andrey Anufrienko som tar ned ball og banker den i taket, allerede etter 1 minutts spill. Kampen bølger frem og tilbake, men kvarteret senere får Andrey ballen igjen. Russeren drar av et par mann, før han kontant setter ballen nede i hjørnet fra distanse. 2-0 til MIF Bandy etter en jevn kamp innledningsvis.

Etter dette tar Drammen Bandy over litt av initiativ og innehar mye ball. MIF forsvarer seg godt, men må gi etter når Drammen Bandy flipper Even Thiseth alene igjennom etter 21 minutter spill. Drammenserne reduserer til 2-1 og får blod på tann. Kvarteret senere sitter også utligningen for de hvitkledde etter at et innslag blir dempet i feltet og Morten Engen banker inn 2-2 fra kort hold, bak en sjanseløs William Falch.

Perioden før pause fortsetter i samme spor, hvor Drammen har mye ball i egen sone, mens MIF er farlige på kontringer. Og det er nettopp en kontring som MIF omsetter. Nikita Sitnikov, en av kampens store spillere, drar av store deler av Drammens-laget før han blir ulovlig forhindret inne i straffeområdet. Dommer signaliserer for straffe og Andrey svarer med og banke straffeslaget opp i vinkelen. Bruntrøyene går til pause med ledelse 3-2.

I pausen ønsker trenerduoen Bent Gommerud og Robert Arnesen mer tålmodighet og mindre risiko i eget spill. Bruntrøyene øyner to viktige poeng og går ut på banen igjen med ny energi og og noen små justeringer.

Andre omgangen bølger mye frem og tilbake med sjanser til begge lag og høy temperatur. Det ender opp med å bli en krig og mange dueller, og utvisningsminuttene begynner å komme på begge lag. Begge lag kjemper hardt og i det 73. minutt får MIF corner. Filip Johnsen legger corneren til Andrey, som smeller kula kontant i vinkelen. Stillingen står 4-2. Drammen gir seg derimot ikke og 6 minutter før slutt tråkler Thomas Stærkeby seg langs kanten og avslutter smart nede i hjørnet og reduserer til 4-3. Det blir derimot ikke flere mål og to deilige poeng blir igjen på Vassenga.

Bent Gommerud og Robert Arnesen pustet lettet ut  i garderoben og gledet seg over seieren.  – Vi hadde tre matchhelter i dag, Andrey Anufrienko, keeper William Falch Nordskag og Nikita Sitnikov. De gjorde en utmerket kamp. Det ble en meget jevn duell som vippet vår vei denne gangen, sier en fornøyd Bent Gommerud til Drammens Tidende.

Vi takker Drammen Bandy for en morsom og tøff kamp, og vi gleder oss til returoppgjøret på Marienlyst. Nå rettes derimot fokuset på neste kamp, som er Ullevål Bandy hjemme på Vassenga kl.18.00 førstkommende søndag!