Solid start på nyåret

IMG_0251

Etter tap 5-3 i 2. juledagskampen mot SSK og litt juleferie i kampprogrammet, var det klart for årets første kamp søndag kveld. MIF tok turen inn til Bergbanen i Oslo for å møte hjemmelaget Ullevål. Etter en romjul preget av nedbør, har det vært vanskelig å gjennomføre treninger. Allikevel var bruntrøyene svært innstilt på at poengene skulle hjem til Mjøndalen.

Intime Bergbanen byr alltid på tøffe og tette oppgjør, men forholdene var helt ideelle for underholdende bandy. Og det skulle åpne forrykende. MIF tok tak i kampen fra start og begynte å skape sjanser. Det tok ikke lang tid før det lå et mål i luften, og det tok heller ikke lang tid før det skulle resultere i mål. Allerede etter tre minutter setter Robin Cras opp Alexander Serov i fin posisjon. Sistnevnte drar seg fint ut i vinkel og avslutter klinisk nede i borteste hjørne. Bruntrøyene fortsatte å sette press med en tøff defensiv og godt offensivt spill. Etter 13 minutter ender en corner-retur opp hos Filip Johnsen. Fra litt innenfor ringen banker han ballen opp i nettaket til 2-0. Kvarteret senere er samme Johnsen på farten og setter i gang Serov. Vår toppscorer Serov gjør det meste selv og drar av hele Ullevål, før han lekkert finter ut keeper setter ballen inn på elegant vis. Noen minutter senere bygger MIF opp et angrep på nokså samme måte. Denne gangen er det Kristian Andersen som setter ballen perfekt til Alexander Cras. Eldste Cras er nådeløs og drar seg igjennom hele hjemmelagets forsvar og setter inn 4-0. Resultatet står seg til pause, og vi sier oss veldig fornøyd med både en bunnsolid defensiv og masse godt angrepsspill.

Andre omgang skulle derimot bli mer rotete. Hjemmelaget kommer mer med og skaper mer. Allikevel er det MIF som får den største sjansen innledningsvis og blir tildelt straffe. Dessverre reddes forsøket fra Serov av Ullevåls sisteskanse. Kampen fortsetter å bølge frem og tilbake, og begge lag skaper en del farlige sjanser. Etter ca. 10 minutter av andre omgang får MIF corner fra høyre. Joachim Skinstad utnytter muligheten og banker inn 5-0.Hjemmelaget gir seg derimot ikke og trykker på. Vår keeper Henrik Holo redder det meste, men i en periode hvor MIF er i undertall og ustrukturerte skulle reduseringen komme. 5-1 var stillingen med ca. 20 minutter igjen. Avslutningen på kampen fortsetter på samme måte og begge lag kontrer på hverandre. Med ca. 5 minutter igjen setter derimot Patrik Døhlen Holm spikeren i kista, etter å ha blitt flippet igjennom av Ola Vigdal. MIF vinner kampen 6-1 og starter året med en solid borteseier.

MIF sin beste spiller ble Henrik Holo, som står bunnsolid i mål igjennom hele kampen og spesielt i andre omgang hvor det tidvis ble hektisk. Vi tar med oss det kollektive trykket og engasjementet fra kampen. Til tross for at andre omgang ble rotete, viser vi masse godt spill som lover godt for siste del av sesongen. Neste kamp er borte mot Høvik, førstkommende onsdag kl.19.00!