Kontrollert seier over ØHIL

MIF Bandy hadde nok å revansjere da ØHIL gjestet Vassenga onsdag kveld. Bruntrøyene brettet opp armene og leverte en kontrollert 7-0 seier over laget fra Bærum.
Holo

16.01.2020

MIF Bandy – ØHIL Bandy | 7-0 (4-0)

Etter en tung periode med svake prestasjoner ønsket MIF Bandy å vise seg frem fra en bedre side. Det var en revansjesugen spillertropp, som både ønsket å reise kjerringa og revansjere sist oppgjør mot ØHIL før jul. For friskt i minnet satt 3-2 tapet mot ØHIL, en guffen novemberkveld med elendige vær- og isforhold på Rud Hauger. Denne gangen var det annerledes. Vassenga lå speilblank og smilte da lagene entret isen. Vi visste på forhånd at ØHIL ville ligge lavt og kompakt i banen, og at tålmodighet ville bli viktig. Mjøndalen stilte uten Ola Vigdal (skulderskade), Kristian Andersen (lysken) og Bendik Sørensen (syk). Det åpnet opp for at junior Adrian Faye fikk sjansen i sin 2. eliteseriekamp. I tillegg, skulle Henrik Holo få sin debut fra start i målet til bruntrøyene. Og de to sistnevnte skulle prege kampen.

Matchen åpnet som forventet. MIF førte kampen og hadde stort sett ball til enhver tid. ØHIL forsvarte seg smart og forsøkte seg på noen overganger. Det skulle derimot ikke ta lengre enn 11 minutter før MIF fikk hull på byllen. Andrey Anufrienko spiller Adrian Faye i en god posisjon. Unggutten fra Nordre Sande drar uredd av et par mann, før han setter ballen fint i mål. Vi gratulerer Adrian med sitt første mål på A-lagsnivå! MIF fortsetter å male på og skaper en del cornere. 10 minutter etter første scoring avslutter MIF en corner som ØHIL blokkerer. På returen står Andreas Askheim og vipper ballen elegant og rutinert  i taket. 2-0. 10 minutter senere er bruntøryene på en av flere farlige angrep, og denne gangen må ØHIl ty til ulovlige midler i egen boks. Dommer signaliserer for straffe, som Andrey setter kontant i mål. 3-0.

2 minutter før pause er Eirik Aaslid i farta. Eirik spiller inn på en skjærende bevegelse av Adrian og vår unge nr. 15, er ikke snauere enn at han lurer inn sitt 2. mål for dagen fra kort hold. En fantastisk prestasjon og imponerende med 2 mål i sin 2. kamp. I minuttet før pause skjer derimot noe som ikke skal skje. Niktia Sitnikov drar på seg direkte rødt kort. MIF må spille resten av kampen med en mann mindre. Lagene går til pause på stillingen 4-0 til hjemmelaget.

I pausen blir vi enige om å holde mye ball og la ØHIL få jage. Defensiven og det og ikke slippe inn mål er første prioritet. Det å score flere mål kommer i andre rekke, med en mann mindre resten av kampen. Karene blir også enige om å legge ned en ærlig laginnsats når moralen blir utfordret på en slik måte, og lojalitet til hver enkelt sin rolle blir fokus.

Og 2. omgang begynner med et godt ballinnehav hos MIF og full kontroll. Etter 50 minutter får vi derimot utvisning for bentakling og vi er nå 2 mann mindre. ØHIL får komme litt mer til og noen minutter senere får bortelaget straffe når en flipp treffer hjelmen til en forhindret MIF-spiller i egen boks. Dette resulterer også i en utvisning. Debutant Henrik Holo varter opp med en mesterlig redning på straffeslaget og fortsetter sin solide prestasjon. ØHIl er nå 3 mann mer på banen og kommer seg litt mer opp i banen. En god kollektiv innstas og gode redninger fra Holo i mål, besørger at ØHIl aldri får ballen i mål. Isteden får MIF sine utviste spillere tilbake på banen og kobler grepet igjen. Etter 70 minutter flipper Filip Johnsen fint igjennom til Martin Nørgaard, som setter ballen enkelt i mål til 5-0. 5 minutter senere drar Robin Cras av hele venstresiden til ØHIl, før han serverer Andrey foran mål. Vår russiske bjørn er sikker og legger på til 6-0. Minuttet før slutt serverer Andreas Askheim en nydleig pasning langs vantet til Eirik Aaslid som gjør alt selv og fastsettet sluttresultat til 7-0.

Kort oppsummert, var det deilig med 2 kontrollerte poeng som med stor sannsynlighet sikrer oss en plass blant topp 6 på tabellen. Ekstra deilig var lagmoralen og innsatsen, når ØHIL hadde en god del flere mann på banen. Vi gratulerer Adrian Faye med sine 2 fine mål og solid prestasjon. MIFs beste blir derimot Henrik Holo, som redder straffe, holder nullen og avverger alt som kom da det stormet som verst i 2. omgang. Vi takker publikum for støtten og retter nå fokus mot søndagens tøffe oppgjør mot Stabæk Bandy på Vassenga!