Intervju med Johan Plym

Sesongen 2012/2013 nærmer seg med stormskritt, og det er nå noen få dager til serieåpning mot erkerival Solberg på Vassenga. Webredaksjonen har tatt en prat med en av trenerne før det hele smeller i gang.
Johan

Intervju med Johan Plym

07.11.2012

Sesongen 2012/2013 nærmer seg med stormskritt, og det er nå noen få dager til serieåpning mot erkerival Solberg på Vassenga. Webredaksjonen har tatt en prat med en av trenerne før det hele smeller i gang.

Trenerteamet består av 4 personer. Hva er deres roller i trenerteamet og hvordan får dere dette til å fungere tilfredstillende ?


Vi har satt opp ett fast skjema som vi følger slavisk, så alt er spikret og klart i forhold til treninger og kamper. Alle fire, Mats, Ove Ronny , Jonas og meg selv, er likestilte så ingen har hovedansvaret. Vi tar alle beslutninger samlet, og det har fungert meget bra så langt. Å trene Mjøndalen Bandy er både inspirerende og morsomt. Siden både Ove Ronny og Jonas er spillende trenere, vil Mats og meg selv ha ansvaret under alle kamper.

Det er en rekordstor spillertropp i Mjøndalen denne sesongen, hva mener trenerteamet om sammensteningen av spillertroppen ?


Sammensetningen av spillertroppen har vi vært med og formet selv, og vi er meget fornøyd med bredden og kvaliteten i troppen. Før sesongen var det ikke planlagt å ha en så stor spillertropp som 22 spillere, men da avtalen med Jenisej gikk i orden og vi fikk over Chernov og Anufrienko blir det sett på som en bonus. Det er selvfølgelig ikke lett å ha en spillertropp på 22 spillere hvor alle har amisjoner om å spille mest mulig, da vil dessverre noen bli skuffet.


Det har kommet inn en del nye spillere foran årets sesong, hvordan har de nye spillerne tilvendt seg norsk bandy ?


Spillerne som har kommet inn i spillertroppen, både de norske og utenlandske, har fått tilvendt seg Mjøndalens strategi ganske bra så langt. De har tatt ting veldig raskt og både svensk og russiske bandy ligger langt foran oss spillemessig og taktisk. Viktigste fremover er å få tilvendt alle spillerne våres grunnspill, og det har vært fokusområdet nå under treningsperioden som vi har vært i gjennom.

Det har før årets sesong blitt inngått samarbeidsavtale med Nordre Sande og Jenisej, dette har medført at Anufrienko og Chernov har kommet fra Jenisej. Vil det gå spillere fra MIF som vil prøve seg i en av samarbeidsklubbene ? Og hvordan ser trenerne på slike samarbeidsavtaler ?


Det vil bli mange spillere fra Mjøndalen som vil spille på Nordre Sande denne sesongen. En del juniorer vil spille på seniorlaget til Nordre Sande i 1. divisjon, og på Mjøndalens juniorlag. Samtidig er det noen fra den eldre garde som også vil spille for Nordre Sande denne sesongen. At vi sender noen til Jenisej ville kanskje vært en ønskedrøm, men blir noen av våre spillere så gode at Jenisej vil ha de over ville det vært en stor bonus for Mjøndalen.

Spillesystem, hvordan ønsker dere at Mjøndalen skal spille denne sesongen ?


– Vi kommer først og fremst til å ha fokus på det defensive spillet, og bli trygge i vårt eget grunnspill. Dette vil ta noe tid da vi er såpass mange nye spillere. Ellers ønsker vi å spille med variasjon, balltempo og stor fart. Ha mange spillere delaktig i spillet er noe vi vil satse hardt på.

Mjøndalen har alltid vært kjent for å ha vært gode på dødballer, forrige sesong var heller laber på det området. Er dette ett punkt dere har fokusert på ?


– Ja, absolutt. Faste situasjoner kommer vi å legge mye vekt på under treningene, dette er ett viktig våpen for å vinne bandykamper. Så langt ser det bra ut, det er mange bra skyttere i laget i år.

Så langt i forsesongen har det vært litt ujevnt, men laget har levert gode resultater. Hva kan vi forvente av Mjøndalen Bandy denne sesongen plasseringsmessig ?


Vi vil tro det kommer til å gå mye opp og ned med oss denne sesongen. Har fortsatt mye å jobbe med i forhold til vårt eget spill, og det kommer til å ta tid. Vi håper at vi kan se resultatet av dette etter jul. Vår målsetting er å kvalifisere oss til sluttspill denne sesongen.

Webredaskjonen ønsker trener og spillere lykke til med sesongen 2012/2013.

Del med dine venner!

Facebook
Twitter