Hva skjer med norsk bandy ?

I flere år har spillere og ledere i klubbene i Norge høylydt kritisert NBF for manglende satsing på A-landslaget. Når NBF først øker antall samlinger for å tilfredstille kritikerne og ha en større satsing på landslagsaktiviteten melder flere spillere forfall til første samlingen nå i oktober. Noen spillere har faktisk trukket seg fra landslagsaktivitet denne sesongen, forstå det den som kan. Resultat: Landslagsamlingen 9 - 11 oktober er avlyst.
mif-nyheter-fallback-5@2x

Hva skjer med norsk bandy ?

01.10.2009

I flere år har spillere og ledere i klubbene i Norge høylydt kritisert NBF for manglende satsing på A-landslaget. Når NBF først øker antall samlinger for å tilfredstille kritikerne og ha en større satsing på landslagsaktiviteten melder flere spillere forfall til første samlingen nå i oktober. Noen spillere har faktisk trukket seg fra landslagsaktivitet denne sesongen, forstå det den som kan. Resultat: Landslagsamlingen 9 – 11 oktober er avlyst.

Landslaget avlyser en treningsamling med årsak at spillere ikke vil være med. Det er ikke til å tru, er dette begynnelsen på slutten for norsk bandy ?

Ja, jeg vet at Norsk Bandy drives på ett lavmål når det gjelder økonomisk kompensasjon til spillere ved slike samlinger. Men, vi driver ikke med bandy for å tjene penger til livets opphold, da hadde vi heller satset på en annen idrett eller en karriere i næringslivet.

Jeg tør påstå at en hvilken som helst idrettsutøver i en hvilken som helst annen idrett ville smilt fra øre til øre og sagt ett rungende JAAAA til å delta på landslagsamling. Men ikke i bandy, hvorfor ? – Jada vi driver med bandy på hobbybasis alle sammen, spillere som ledere. Vi studerer eller har full jobb på dagtid så driver vi med bandy på kveldstid. Sånn har det vært i alle år og sånn vil det sikkert fortsette i mange år fremover, men det har vel aldri vært så mange spiller som takker NEI til landslaget. Hvor mye jeg enn prøver; Jeg klarer ikke å skjønne tankegangen til spillerne her…

Nei NBF, blås i de spillerne som ikke vil være med på landslaget eller har en tynn årsak til ikke å være med. Sats på unge fremadstormende spillere som satser på idretten sin og dyrk disse i landslaget. Vi har mange unge gode spillere i Norge som vil satse, la dem nå få sjangsen så får heller resultatene være så som så fremover. For fremtiden tror jeg det vil være best…

fra en sjokkert bandyleder

Stig N Jensen

Del med dine venner!

Facebook
Twitter