Generasjonsskifte på A-laget – fire rutinerte spillere takker av (for denne gang)

331965350_1212882322999406_6052516794405565349_n

Årets A-lag spisser formen inn mot seriestarten, og etter helgens turnering er det ingen tvil om at unggutta er i ferd med å finne sin plass på banen! Det er nemlig et generasjonsskifte på gang hos bruntrøyene, og i den anledning ønsker vi å takke av fire rutinerte spillere (for denne gang).

Andreas Askheim (37) takker for seg. Eldste bror Askheim kom til MIF foran 2019 sesongen, sammen med sin bror. Med lang fortid i Drammen Bandy, Høvik og Konnerud, har Andreas flere kamper enn de fleste i norsk eliteserie. Askheim estimerer selv at det må ligge rundt 500 kamper pluss, etter 21 år i den øverste divisjonen. En leder både på og utenfor banen, og en berikelse i det brune bandymiljøet. Andreas vil fortsette å bidra rundt laget i den kommende sesongen, og det er vi veldig glade for!

Foto: Jostein Nilsen (dt.no)

Alexander Cras (36) forlater MIF, og har meldt overgang til Konnerud. Bortsett fra bandygymnas i Nässjö og et lite opphold i SSK i 2019, har Alex gått gradene i MIF Bandy og vært en frontfigur i mange år. Etter omtrentlig 400 kamper for A-laget med mange mål og gode øyeblikk, ønsker Alex nå å trappe ned med spill i Konnerud. Alex er også en sentral brikke på det nederlandske landslaget i bandy (!), og tok blant annet gull i B-VM i 2018.

Foto: Iris Anna Øie Odgeirsdottir

Joachim Skinstad (34) legger skøytene på hylla og takker for seg. Etter spill i brun drakt fra livets første skøytetak på Vassenga, er det slutt. «Jocke» fikk sine første minutter for A-laget i 2006. Foruten et par lange skadeavbrekk, har han vært fast inventar som back, libro og avslutningsvis som defensiv midtbane. De siste sesongene ble publikum også bortskjemt med flere pene mål fra den trofaste spilleren. Nærmere 400 kamper i brunt ble det, og han ble hyllet med MIFs hederstegn i 2021 for sin innsats.

Foto: Alexander Jansen (drm24)

Robin Cras (34) tar en pause på ubestemt tid fra bandyen, etter å ha vært en bærebjelke og MIFs største bandyprofil i nyere tid. Etter gymnas og spill i Sverige returnerte han, sammen bror Alex, til Mjøndalen i 2009. Robin har vært fast på det norske landslaget i mange år, og deltatt i et ukjent antall VM. Robin mottok MIFs hederstegn allerede i 2017, og har også nærmere 400 kamper for klubben. Robin valgte også å slutte seg til det nederlandske langslaget og deltok for de oransje i forrige VM.

Foto: Iris Anna Øie Odgeirsdottir

Alle de fire er helt trygge på at dette skiftet vil gå bra og at det nå er duket for nye unge krefter på Vassenga kommende vinter.

MIF Bandy ønsker å si tusen takk for en enorm innsats over mange år! Vi ønsker alle fire masse lykke til videre, og håper at de vil være en del av det brune bandymiljøet i fremtiden også. 

Del med dine venner!

Facebook
Twitter