Før kampen: SSK – MIF Bandy

Endelig er ventetiden over. Endelig er tiden med bakkeløp opp mørke stier og intervaller mellom oransje kjegler over. Bandysesongen er tilbake på søndag og kjøres i gang med eliteseriens vakreste oppgjør – Solberg SK mot Mjøndalen IF.
mifssk

Før kampen: SSK – MIF Bandy

08.11.2019

Endelig er ventetiden over. Endelig er tiden med bakkeløp opp mørke stier og intervaller mellom oransje kjegler over. Bandysesongen er tilbake på søndag og kjøres i gang med eliteseriens vakreste oppgjør – Solberg SK mot Mjøndalen IF.

I skrivende stund er det drøye to døgn til det braker løs på Solbergbanen. To av de mest meritterte og tradisjonsrike klubbene i norsk bandy møtes til dyst i årets første serierunde. Forberedelsene er gjort, treningsmatcher er spilt og forventningene stiger inn mot søndag. Hvem av lagene som går seirende ut av Nedre Eiker-duellen blir klart i det mørket har lagt seg over dalstrøket søndag kveld.

 

Dette er derimot mer enn en bandykamp. Lokal stolthet og tradisjon står på spill, når disse lagene møtes på bandybanen. Dette er bygd mot bygd. Hvitt og svart mot brunt og hvitt. Gamle Riksvei mot Arbeidergata. Knabben mot Ryghkollen. Feil side av elva mot riktig side av elva. Og det er faktisk Cras mot Cras.


Bygd mot bygd: Rammen og stemningen rundt oppgjørende er kjent for å være ekstra spesiell. 

Forhåndsfavorittene SSK med store ambisjoner
For Solberg SK har klare målsetninger for sesongen i år – dytte Stabæk ned fra tronen i norsk bandy. Fjorårets sesong endte med sølv i serien og sølv i NM-sluttspillet. Under årets pressetreff som ble avholdt før årets Superfinale på Stabekkbanen, var det ingen tvil om at SSK ønsker å vinne det som vinnes kan i år. Og laget fra andre siden elva har gjort noen grep foran årets sesong. På trenersiden har SSK fått på plass svensken Magnus Ringblom, mens Alexander Cras (fra MIF) og Kristian Hagen (kommet tilbake fra Nässjö) er nye spillere inn. Ut av troppen går Erik Wam og Lasse Lunden, som begge har trappet ned.

Og Superfinalen ble en etterlengtet og imponerende triumf over Stabæk Bandy. Etter 90 spilte minutter stod det 2-1 til gutta fra Ælva og årets første trofe ble innkassert. Før Superfinalen hadde SSK spilt 7 treningskamper hvorav 5 ble vunnet, 1 uavgjort og 1 tap, og oppkjøringen beskrives som god.


Seier i Superfinalen: Solberg SK har hatt en god forsesong seiret mot Stabæk Bandy i Superfinalen (Foto: DT)

Forrige helg gikk Kretsmesterskapet av stabelen i Buskerud, hvor Solberg måtte se seg slått av nettopp MIF Bandy i finalen med sifrene 3-2.  Til tross for dette må nok SSK leve med favorittstempelet og regne med lavest odds på seier på søndag. Ifølge Solberg Bandy sine egne sider, var KM-finalen en svak forestilling av SSK hvor MIF skapte null og niks i første omgang, og hadde enorm uttelling i løp av noen få minutter i 2. omgang. Om dette var et helt subjektivt bilde av matchen kan man diskutere, men SSK har uansettt et meget samspilt lag, et godt innarbeidet spillemønster og en rekke matchvinnere i troppen sin. At bruntrøyene står ovenfor en tøff oppgave på søndag er det ingen tvil om. 

Mjøndalen håper på en ny skalp mot naborivalen
I Mjøndalen-leiren har det vært full treningsuke med tre istreninger på en speilblank Vassenga. Kretsmesterskapet var et solid steg fremover, både med tanke på prestasjon og innstilling. Selv om det ble triumf i KM, er det mye å jobbe med for å stabilisere prestasjonene og komme opp på det nivået vi ønsker. I korte trekk har treningsuken bestått av å terpe på offensive trekk, defensiv struktur og dødballer. Humøret i troppen er som vanlig godt og i skrivende stund er alle friske og klare for seriestart.

Cras vs Cras
Ekstra spesielt er årets oppgjør mellom SSK og MIF. På våren ble det klart at Alexander Cras (32) valgte å melde overgang til rivalene på motsatt side av elva, etter mange år i MIF. Yngste bror Robin Cras (30) har derimot fått mer ansvar i år og inngår i trenerteamet med Bent Gommerud og Robert Arnesen.


Brødreduell: Robin Cras i MIF Bandy (til venstre) drar over til «Ælva» for å møte SSK og Alexander Cras på søndag. 

Vi har tatt en prat med spillende trener Robin for å høre hva han tenker rundt søndagens oppgjør og ikke minst duellen mot Alexander.

– Jeg håper det blir et fartsfylt, spennende og underholdende oppgjør for publikum først og fremst. Kampene mot Solberg pleier å være preget av tøffe dueller og høy temperatur, med to lag som gir alt for å vinne. Solberg har vært bedre oss i noen år nå og vi har et ønske om tettere oppgjør, og vi skal gi alt for slå de igjen. 

– Det å møte Alexander tenker jeg ikke så mye på. Det går veldig fint. Når man tar på seg skøytene og går ut på isen på søndag ettermiddag så er han som en helt vanlig motstander egentlig. Vi skal møte SSK som et lag og bruker ikke så mye energi på enkeltspillere, forklarer Robin Cras. 

– Treningsuka har vært veldig bra. Nå skal vi kjøre en siste økt i kveld (fredag) for å gjøre de siste forberedelsene til søndag. Hittil i uken har det vært bra trykk, godt humør og høyt tempo. Vi viste på søndag at vi kan slå de antatt bedre lagene i serien, men det handler om å nullstille og gjenskape prestasjonene og innsatsen.

Vi ønsker Robin og MIF Bandy lykke til i seriestarten.
Møt opp kl.15.00 på søndag og støtt gutta!

 

Del med dine venner!

Facebook
Twitter