Seier mot Skeid på Voldsløkka

IMG_4230

Årets første seier for MIF. Etter en trå start på årets sesong, var det en etterlengtet seier som kom borte mot Skeid på Voldsløkka onsdag kveld.

Redaksjonen beklager dårlig med oppdateringer den siste uken, men lover bedring fremover.

For de brune har hatt en trøblete start på sesongen. Før kampen mot Skeid, gikk MIF på to tap i tøffe bortematcher mot Sarpsborg og Stabæk. I Sarpsborg var hjemmelaget dødelig effektive på dødballer og utnyttet MIF sine feil. Til tross for 3 scoringer av Alexander Serov, samt scoringer av Filip Johnsen og Robin Cras, vant østfoldingene med 6-5 sist fredag kveld. Stabæk borte er alltid en tøff match, og søndagens oppgjør skulle ikke bli noe annerledes. I slike kamper må man gjøre minst mulig feil i defensiven og sette de sjansene man får i offensiven. Til tross for en godkjent prestasjon, blir kvaliteten i begge ender av banen avgjørende. Stabæk gikk til pause med 4-0. I andre omgang åpnet Stabæk med to raske scoringer, og plutselig lyste det 6-0 på resultattavlen. Alexander Serov og Joachim Skinstad pyntet på sluttresultatet og kampen ender 7-2 til hjemmelaget, som vinner fullt fortjent etter en meget god match. I MIF-leiren var dermed 1 poeng etter 5 matcher fasiten før kampen mot Skeid. En skuffende sesongstart poengmessig, men unntak av kampen mot Stabæk kunne kampene hittil bikket i favør til bruntrøyene.

Det var derfor ingen negativ tropp som reiste inn til Oslo og tradisjonsrike Voldsløkka. Med en blanding av yr og sludd, var de brune forberedt på at arbeidshanskene måtte tas på, på en intim og trang bane. Og det skulle bli krig, mot et hardtkjempende hjemmelag.

Heldigvis er bruntrøyene på og setter trykk fra start, på utfordrende forhold. Sjansene kommer på løpende bånd, og etter 5 minutter setter Alexander Serov inn sitt første etter assist fra Eirik Aaslid. Et par minutter senere er Serov klinisk på corner og øker til 2-0. Forholdene begynte å bli verre, og kampen ble mer kaotisk utover i omgangen. Serov er derimot ikke ferdig, og fullfører sitt hat-trick like før pause. Lagene går til pause på 3-0 til MIF.

Andre omgang ble preget av forholdene og det slås mye langt fra begge lag. Duellene blir flere og utvisningene begynner å komme. Skeid har ikke gitt seg og reduserer til 3-1, etter krig i feltet. MIF tar time-out og bestemmer seg for å heise nivået igjen. Dette resulterer i sjanser og cornere. Drøye 10 minutter før slutt fyrer Joachim Skinstad av et skudd på corner, som går via en Skeid spiller og i nettmaskene (selvmål). I kampens sluttminutter er Filip Johnsen våken og setter spikeren i kista, etter retur på corner.

Kampen ender 5-1 og endelig var første seier i boks. Serov blir fortjent kåret til MIFs beste spiller etter sitt hat-trick.På førstkommende fredag tar MIF i mot Høvik Bandy på Vassenga kl.19.00. Mer om denne kampen kommer senere.