MIF Bandy – Kretsmestere 2019

Buskerud Bandykrets avholdt kretsmesterskap for seniorlagene i helgen. Etter å ha slått Drammen Bandy og Nordre Sande IL i innledende spill, gikk bruntrøyene også seirende ut av finalen mot Solberg SK!
william2

04.11.2019

Etter litt varierende treningskamper hittil i forsesongen, var det et skjerpet MIF-mannskap som skulle spille Kretsmesterskap på Konnerud Kunstis i helgen. Etter en god treningsuke og spillermøte, hvor både formasjoner og roller ble terpet, var det en forberedt tropp som møttes til dyst mot Dramnmen Bandy lørdag formiddag. Fokus for helgen var innstilling, innsats og engasjement.

MIF Bandy – Drammen Bandy | 2 – 1

Kampen mot Drammen Bandy åpnet forrykende for MIF. Allerede etter 20 sekunder hadde MIF skaffet seg straffe. Straffen ble dessverre reddet mesterlig av Oliver Hereta hos Drammen. MIF fortsatte presset og Filip Johnsen dukket opp på en corner retur og banket ballen inn på volley. Konnerud hadde tekniske problemer med anlegget på lørdag, og det tok ikke lang tid før isen ble vanskelig å spille på. Både tempoet i matchen og kvaliteten sank betraktelig, og det ble en krige-match. Allikevel ble det farligheter og Drammen rullet opp langs siden og fikk litt enkelt gå inn å sette ballen i mål alene med William. Litt senere surret MIF det til i oppbyggende spill og måtte stoppe Drammen med ulovligheter inne i egen boks. Straffe ble dømt. William som allerede hadde hatt gode redninger, reddet straffeslaget mesterslig. Stillingen stod seg til pause.

William Falch var Mjøndalens beste spiller mot Drammen med blant annet to strafferedninger.

Etter sidebyttet fortsatte kampen å vippe frem og tilbake. Begge lag skapte farligheter og sjanser på vanskelige forhold, og det lå et mål i luften. Etter et lang ball opp i boksen til bruntrøyene lager MIF en litt undøvendig straffe. Men, igjen redder William Falch sine lagkamerater og MIF setter inn en sluttspurt. I kampens siste minutt er nysignering Nikita Sitnikov på raid langs siden og truer seg inn i boksen til Drammen Bandy. Der får han et slag på kølla på vei inn mot mål og dommeren blåser korrekt for straffe. Landsmannen Andrey Anufrienko stiller seg opp og gjør ingen feil. Dommeren blåser av rett etterpå og seieren er et faktum. En tøff kamp mot et godt Drammen-lag som det blir artige oppgjør mot til vinteren.

Andrey Anufrienko (til venstre) og Nikita Sitnikov skapte trøbbel for Drammen Bandy.

MIF Bandy – Nordre Sande IL | 10 – 1

Med tekniske problemer på Konnerud ble kampen mot Nordre Sande flyttet til Solbergbanen lørdag kveld. I en kamp hvor vi på forhånd skulle være det antatt beste laget, var tempo nøkkelen til en god opplevelse. Før kampen snakket karene seg i mellom om at denne kampen handlet om hvordan vi ønsker å fremstå og at vi alltid skal gå ut å prestere 100 %. Nordre Sande består av en rekke gamle kjenninger for de som har fulgt med på MIF Bandy. Spillende trener Ove-Ronny Nørgaard, Steffen Rosenvinge, Sondre Spone, Finn Kristoffer Karlsen, Oppdal-brødrene, Simen Løsengen, Henrik Nilsen og Bendik Sørensen er alle spillere som har akslet den brune drakten. MIF viser derimot ingen nåde mot gamle lagkamerater og går ut i fullt tempo. MIF gjennomfører en solid match og tavlen viser 10-1 når kampen er over etter 50 minutter.

Finale: MIF Bandy – SSK | 3 – 2 (0 – 0)

Søndag kveld var kretsmesterskapet tilbake på Konnerud etter at tekniske feil var rettet og forholdene var gode på kunstisen oppe i skogen. Det var klart for finale mellom MIF og SSK, for tredje året på rad. Kampen ble spilt over 2×45 minutter og det lå til rette for en super generalprøve før sesongstart førstkommende søndag, mot nettopp SSK. Gutta fra Ælva kom fra seier over Stabæk i Superfinalen, så bruntrøyene var forberedt på en tøff kamp. Trenerduoen Bent Gommerud og Robert Arnesen la slagplanen sammen med troppen og fokuset lå på å være skjerpet og holde tempo fra start.

Allikevel var det Solberg som åpnet kampen best. MIF virket noe sløve og SSK fikk komme på flere farligheter i åpningsminuttene. En god William Falch og oppofrende forsvarspill sørget for at MIF kom igjennom åpningsminuttene uten baklengsmål. Og da våknet bruntrøyene. SSK hadde det mest ball, men den defensive jobben i MIF-mannskapet sørget for at det ikke ble de altfor store mulighetene. Overgangsmulighetene kom på løpende bånd utover i omgangen og spillet begynte å bølge frem og tilbake i større grad. Det ble både høyt tempo, masse dueller og temperatur. Slik det bør være. Lagene går av banen med 0-0 til pause, men dette skulle endre seg etter pause.

Trenerteamet med Bent (til venstre) og Robert finjusterte taktikken i pausepraten.

Etter en god prat i garderoben var planen klar for andre omgang. Og det tar ikke mange minuttene før MIF kan juble for kampens første mål. Etter et fint angrep langs siden kommer ballen inn feltet til Andrey. Vår russiske bjørn får avsluttet rask og lurt, og ballen ligger kontant i nettmaskene bak Solberg sin sisteskanse. MIF fortsetter å holde trykket oppe, og etter et fint angrep kommer banens gigant, Kristian Juvet, alene med keeper og gjør ingen feil. Samme mann er på farten igjen noen minutter senere og spiller fri Martin Nørgaard som pirker ballen mellom beina på keeper og det står plutselig 3-0 til MIF etter et kvarter av andre omgang.

Kristian Juvet (til venstre) leverte varene da det gjaldt som mest, og var Mjøndalens bestemann i finalen.

Etter dette blir MIF noe defensive i hodet og Solberg tar over for alvor. Etter flere angrep som blir avverget og stoppet, får Solberg redusert på en kanon av langskudd fra deres nysignering Kristian Hagen. SSK får blod på tann og fortsetter trykket. I en hektisk periode hvor MIF tar litt store sjanser i defensiven og timer noen bytter i feil øyeblikk, får Solberg plutselig en hel side å spille seg fri på. Samme Hagen får gå igjennom og reduserer til 2-3 i det er 10 minutter igjen av kampen. De siste 10 minuttene er preget av en sluttspurt av Solberg hvor MIF ikke får utnyttet kontringene. MIF forsvarer seg derimot veldig godt og står i mot. Kampen ender 3-2 til MIF, og dermed kan gutta ta med seg pokalen og tittelen som Kretsmestere, ned Hagatjernsbakkene og ned til Vassenga.

En fornøyd gjeng som kunne dra hjem til «Brakka» på Vassenga som Kretsmestere 2019.