SLITESEIER MOT SARPSBORG | MIF – SARPSBORG 6-2 (2-0)

273234911_10157957803546853_1147081955326849450_n

Det var et Sarpsborg-lag som er inne i en god form, som besøkte Vassenga i går kveld. Bortelaget yppet seg igjennom hele matchen, og bruntrøyene slet med å få det offensive og defensive til å sitte. Heldigvis klarte MIF å ro i land en 6-2 seier, i det som ble en spennende kamp i kulden på Vassenga. Sarpsborg kan sammenlignes med en konfekteske – man vet aldri helt hva man får. I det siste har laget fra Vikens østre grense derimot stabilisert formen, med solide seire mot Ullern, Skeid og Ullevål. Åpningsminuttene bar preg av at det var et revansjelystent SBK som hadde tatt turen, og bortelaget hadde mest ball. MIF virket noe avskrudd og gjestene fikk styre det meste. Det er derimot målene som teller i bandy, og etter drøye 11 minutter får MIF corner. Robin Cras slår en presis «serve» og Joachim Skinstad får gleden av å banke ballen oppi vinkelen til 1-0 ledelse. Kampen fortsetter i det samme sporet, men MIF skulle vise seg å være effektive. Etter 17 minutter slår Dmitriy Osokin en flott langball mot Alexander Serov. Serov er silkemyk i mottaket, og feilvendt mot mål banker han kula oppi nettaket til 2-0. Det blir ikke flere scoringer før pause, og MIF kunne takke et godt forsvar og en god William Falch i målet for stillingen til pause. I garderoben var samtlige er enig om at nivået måtte opp flere knepp i 2. omgang. Det skulle derimot ikke åpne som planlagt. Sarpsborg tar igjen tak i kampen og etter 5 minutter får de blå uttelling på corner. Plutselig var stillingen 2-1, og Sarpsborg virket friskest av lagene. MIF tar en tidlig time-out i 2. omgang for å samle troppene litt, og dette skulle gi et positivt utslag. MIF våknet mer til liv og etter snaue kvarteret får de brune corner. Skinstad noterer seg for nok en scoring, med et skudd lavt i mål, etter et godt corner-leg fra Eirik Aaslid. 3-1 og litt pusterom. Bruntrøyene fikk tydelig blod på tann, og kun et par minutter senere er Osokin på farten. Osokin drar seg forbi alt og alle langs dødlinja, men blir tatt i det han skal avslutte. MIF blir tildelt en korrekt straffe. På en iskald kveld, settes straffen iskaldt mellom bena på keeper av Skinstad (vi lar tvilen komme Skinstad til gode, om hvor iskald denne straffen egentlig var).Med 4-1 i målprotokollen håpet de fleste at kampen skulle være punktert. Sarpsborg ga seg derimot ikke, og etter 70 minutter reduserer bortelaget til 4-2. MIF skulle derimot ikke la spenningen vare for lenge denne gangen. Etter 78 minutter gjør Bendik Sørensen et flott forarbeid og serverer Serov inne foran mål. Serov gjør ingen feil, og putter ballen i mål til 5-2. Kampen føles avgjort og dør litt ut i intensitet. Robin Cras var derimot ikke ferdig på kvelden og på overtid går han hele veien, før han serverer Serov foran mål. Serov setter inn 6-2, som også blir sluttresultatet.Kort oppsummert, så vinner MIF på en litt middels dag mot et Sarpsborg-lag som er vriene å møte. Joachim Skinstad blir kåret til kveldens MIF-gutt for sine tre scoringer, og vi tar med oss 2 viktige poeng i kampen om bronsemedaljen! Neste kamp er nok en tøff kamp – nemlig borte mot Ullevål på Bergbanen, førstkommende søndag kl. 18.00! Foto: René Skaret