MIF GJORDE JOBBEN PÅ BERGBANEN | ULLEVÅL-MIF 1-5 (0-2)

IMG_0247

I seriespillets nest siste runde var det klart for bortekamp mot Ullevål på Bergbanen. Med tanke på tabellsituasjonen, så var utgangspunktet for kampen enkelt. MIF måtte vinne for å holde i liv om håpet om 3. plass, mens seier ville garantere minimum 4.plass. Bergbanen er derimot ikke noe lett sted å hente poengene. De blåkledde vertene er kjent for å ha en tett og nådeløs defensiv, spesielt på en trang hjemmebane. Heldigvis skulle de brune vise en kollektiv sterk lagmoral og vinne kontrollert 5-1. Bergbanen kunne by på en av årets beste isflater hittil i år, og det er forhold våre bruntrøyer liker. Det var tydelig fra start og MIF virket påskrudd. Allerede etter drøye 3 minutter skaffer MIF seg en corner. Bendik Sørensen forsøker seg på et slagskudd, men ballen går i blokka. Returen ender derimot opp hos Dmitriy Osokin som kontant setter ballen opp i taket fra kort hold. 0-1 og en perfekt start. Kampen fortsetter i et godt tempo, og begge lag eier en del ball. Etter 13 minutter ruller MIF opp et fint angrep hvor Alexander Cras setter opp sin yngre bror Robin på egen halvdel. Robin danser igjennom halve Ullevål-laget før han banker ballen i lengste. En flott scoring og 0-2. Utover i omgangen skifter lagene på eie ballen, og det skapes noen farligheter i begge ender. Det er derimot to organiserte lag, med en god defensiv. Stillingen står seg til pause, og de brune er fornøyd med kontrollen på kampen. I 2. omgang var fokus på å ligge enda mer kompakt, og gjøre det enklere på overgangsmulighetene. Det skulle ikke ta lang tid før den første sjansen skulle komme. Alexander Serov spiller en nydelig stikker igjennom til Eirik Aaslid, som blir tatt ulovlig alene mot keeper. En god dommertrio er på jobb, og dømmer korrekt straffe. Dessverre skulle forsøket til Serov fra 11-meteren bli reddet mesterlig Ullevåls sisteskanse. MIF skulle derimot fortsette å produsere sjanser. Etter snaue kvarteret serverer Osokin en perfekt flipp. I bakrommet lurer Mads Hansen, som plukker ned ballen, runder keeper og setter elegant inn 0-3. Etter scoringen går kampen inn i en stillingskrig uten de store hendelsene. 8 minutter før slutt skulle derimot Ullevål øyne muligheten for en sluttspurt. Et frislag rett utenfor ringen, går via MIF-muren og inn til redusering 1-3. Ullevål tar time-out og setter opp flere mann i angrep for å jakte flere scoringer. Det åpner opp muligheten andre veien også. Et par minutter før slutt, utnytter Serov en feil i Ullevåls bakre rekker og snapper opp ballen før han runder keeper. Vår toppscorer får sin revansj og punkterer kampen til 1-4. På overtid serverer Serov til sin landsmann Osokin som setter fart forbi både forsvar og keeper. Osokin fastsetter sluttresultatet til 1-5! Kort oppsummert, så sikrer bruntrøyene 2 nye og viktige poeng etter en taktisk godt gjennomført kamp med god kollektiv innsats. Robin Cras blir kveldens MIF-gutt, etter en nydelig scoring og med avgjørende bidrag igjennom hele kampen fra sin half-posisjon. MIF sikrer derfor minimum 4.plassen i årets serie! Siste runde gjenstår mot Skeid på Vassenga onsdag kl.19.00. SSK tok et meget sterkt poeng mot Stabæk i går kveld. Det betyr at SSK må tape borte mot Ullevål, mens MIF må vinne mot Skeid, for at bronsemedaljene skal ende opp på Vassenga. Møt opp på Vassenga førstkommende onsdag kl.19.00, for å støtte MIF i sin siste kamp før sluttspillet starter!