Unggutter på vei opp

null
mif-nyheter-fallback-5@2x

Unggutter på vei opp

10.02.2015

I disse litt tunge sportslige tider er det gledelig at det gror «nerrantefra». Tidligere i år har både Bendik Sørensen og Andreas Opdal fått sin debut på A-laget, og mot Stabæk på onsdag fikk Sondre Spone sine første minutter i Eliteserien.

Tom Andersen og Runar Andreassen er i hvertfall ikke bekymra for framtida 

– For det første har vi et relativt ungt A-lag nå der flere av gutta har de beste åra på banen foran seg, sier Tom. Når vi ser nedover er det en del unggutter på hvert årskull som utmerker seg og vi har ’99-kullet som er landets beste og også er en treningsivrig gjeng som tilbringer masse tid på Vassenga. 

Runar, som er sportslig ansvarlig i junioravdelinga, supplerer: 

– Før denne sesongen etablerte klubbens sportslige utvalg ei utfordrergruppe bestående av 8 av klubbens mest lovende/ivrige gutte- og juniorspillere. Hver uke får tre av denne gruppa trene med A-laget. Gutta tas inn som en ordinær del av A-laget og deltar på treningsøktene på like vilkår. Før øktene har de noen ganger treningsøkter med sitt eget lag og rekker en halvtime med avslapping og mat før de går utpå isen igjen. Opplegget er med andre ord krevende for de som deltar, men spillerne er motiverte og godt trente og vi har stor tru på at dette vil være viktig for rekrutteringa til vårt A-lag. Ufordrergruppa denne sesongen har bestått av Vetle Nilsen (96), Sondre Spone (97), Simen Moen (98), Kristian Andersen (99), Thomas Pettersen (99), Kristian Juvet (99), Sondre Andreassen (99) og Ola Vigdal (00). Keeperen William Falch (99) har også trent med A-laget i år. 

Etter sesongen vil vi naturligvis evaluere ordninga, men inntrykket så langt er at dette absolutt er noe vi skal fortsette med framover og vi er ganske sikre på at disse gutta vil være med å prege A-laget om ikke mange åra

Del med dine venner!

Facebook
Twitter