Sterkt og viktig poeng mot Ready

Ready_MIF

Forholdende lå til rette da MIF gjestet Ready i går kveld. Med 6 minusgrader, stjerneklar himmel og live streaming, var norsk bandy på sitt vakreste. Hjemmelaget Ready kunne feste grepet i tittelkampen med seier, mens bruntrøyene i hovedsak kjemper for en viktig 4.plass og spissing av form mot sluttspillet. Serien nærmer seg slutten og spenningen drar seg til. Og det skulle virkelig ikke mangle spenning i gårsdagens oppgjør heller!

MIF blir enige om å kline til fra start, og allerede etter snaue 5 minutter er Alexander Serov i servitørrollen, og Robin Cras sender MIF i ledelsen med en flott scoring. Ready våkner opp, og kun 5 minutter senere får Felix Ljungberg fyre av fra distanse. Ballen sitter i netttaket og lagene var like langt.Kampen begynner å bølge frem og tilbake, men det er to gode lag med solid defensiv struktur. Etter 25 minutters spill får MIF utteling når Kristian Andersen setter sikkert inn 2-1 etter pasning fra Robin Cras. Ready skulle svare raskt og kun 5 minutter senere flipper de over MIF-forsvaret. Fredrik Nordby hos hjemmelaget plukker ballen ned og setter inn 2-2 alene mot William. Noen få minutter senere kommer det nærmest et identisk mål med samme målscorer og plutselig har Ready snudd kampen. 3-2. Og hjemmelaget skulle ikke gi seg med det. Tim Johansson scorer på corner 2 minutter før pause. MIF rister raskt av seg baklengsmålene og går rett i angrep. Filip Johnsen flipper igjennom til Alexander Serov som gjør ingen feil alene med keeper. En utrolig viktig scoring og bruntrøyene reduserer dermed til 4-3, som også var var stillingen til pause.

I pausen var følelsen at MIF var fullt på høyde med Ready og egentlig var mer farlige i store perioder. Det var derfor ingen grunn til å tro på noe annet enn poeng. Og allerede etter 3 minutter av 2. omgang, kommer kampens fineste scoring. Robin Cras limer ballen opp i lengste kryss fra meget skrått hold. Plutselig var lagene like langt igjen, men omtrent en hel omgang igjen. Andre omgang skulle derimot åpne seg opp mer, og det førte til farligheter begge veier. MIF pådro seg også noen utvisninger og Ready skulle utnytte undertallet. Etter snaue 10 minutter av 2. omgang fyrer hjemmelagets Isac Jerner av et velplassert skudd og Ready går opp i ledelsen. 8 minutter senere er Ready igjen på farten og Iskander Nugmanov øker til 6-4. MIF tar en time-out for å smale troppene.Etter time-outen kommer en helt annet MIF-lag ut på isen. Intensiteten og kvaliteten er høyere, og dette resulteter i både redusering og utligning fra henholdsvis Serov og Eirik Aaslid. 6-6 med 10 minutter igjen.

I sluttminuttene er MIF desidert farligst og kommer til flere sjanser. Blant annet et skudd i stanga fra Ola Vigdal. Det hadde vel heller ikke vært utrettferdig om det hadde blitt blåst et straffeslag i MIF sin favør. Kampen ender derimot 6-6 og poengene deles. Bruntrøyene reiser hjem fornøyde med ett bortepoeng, og viser en enorm lagmoral og innsats