SOLID SEIER I SARPSBORG | SBK – MIF 2-9 (0-5)

IMG_4230

Alle som har spilt bandy, vet at Sarpsborg borte er en vanskelig kamp. «Østfoldingene» byr gjerne på tøffe matcher og kriging i 2 x 45 minutter. I går var det derimot bruntrøyene som kunne juble for 2 poeng, etter en bunnsolid lagseier. Som på resten av østlandet, lavet snøen ned over Sarpsborgbanen. Passende for førjulstemningen, men lite harmonisk for bandy langs isen. Det skulle derimot være spillbart i starten, og MIF satt tonen for kampen tidlig. Allerede etter 2 minutter driver Alexander Serov oppover mot backrekka til SBK. Vår #10 spiller en utsøkt pasning til sin navnebror Alexander Cras som setter ballen nydelig opp i nettmaskene. 0-1 og en perfekt start. 5 minutter senere danser Dimitriy Osokin igjennom hjemmelagets forsvar og øker ledelsen til 0-2. Litt over halvveis i omgangen er samme mann på farten igjen og serverer Serov som setter inn 0-3. Forholdene blir verre og verre utover omgangen, men de brune er kompakte og resolutte i defensive, og svært effektive offensivt. Dette gjør at ledelsen økes til både 0-4 og 0-5 til pause. Samme Serov og samme Osokin setter inn disse viktige målene, assistert av henholdsvis Bendik Sørensen og Serov. Pausepraten går på å fortsette med samme innstilling, være offensive i hodet og gjøre jobben helhjertet. Og igjen skulle MIF få en drømmeåpning etter drøye minuttet. Vår eldste Cras banker inn sitt andre mål for dagen på corner, og øker til 0-6. Noen få minutter senere pynter Serov på stillingen til 0-7, og forbedrer dødballsstatistikken med et nytt cornermål. Begge cornere kom etter gode «server» fra Eirik Aaslid. Sarpsborg reduserer til 1-7, etter et skudd nede i hjørnet minuttet senere, men det skulle ikke bli noe snuoperasjon. MIF blir tildelt straffeslag etter en situasjon i feltet, etter snaue kvarteret av andre omgang. Serov gjør ingen feil og legger på til 1-8. Etter dette faller intensiteten i matchen. Aaslid setter derimot inn 1-9, etter pasning fra Osokin, mens Sarpsborg pynter på resultatet med et cornermål til sluttresultatet 2-9.Kort oppsummert en imponerende laginnsats. Keeper William Falch og den bakre femmeren gjør en bunnsolid kamp. Midtbanen legger ned en voldsom innsats og våre offensive spillere leverer høy klasse foran mål. En god kveld for MIF Bandy og en hyggelig busstur hjem til Vassenga. Neste kamp er hjemme mot Ullevål Bandy. Ullevål har imponert alle i år, og innehar 3. plassen per nå. Kampstart kl.13.00 (!) førstkommende søndag. Møt opp og støtt gutta til seier