Siste nytt fra A-laget

MIF-SSK 26.12.21

Vi har tatt en prat med trenerne Stian og Ola, og spurt hvordan troppen, laget og opplegget ser ut frem mot seriestart på Vassenga 12.11 mot Solberg

Hvordan ser troppen ut om dagen?
Denne sesongen starter vi med 14 mann i troppen. Det er en solid stamme som har spilt sammen i flere år. Tross et lavt antall spillere er vi 6-7 jr-spillere som hele tiden er med i treningsgruppa og kjemper om en plass i stallen.

Hvordan har den siste treningsperioden sett ut, og hva har vært hovedfokus?
Siste treningsperiode har vært en god periode. Vi startet opp i mai med fokus på kondisjon og styrke. Vi har etterhvert som månedene har gått, delt opp i perioder der fokus har gått fra eksplosiv styrke, hurtighet og utholdenhet til skadeforebyggende. I august startet vi med istreninger på rink, der fokus er kjemi mellom spillere, tempo og trøkk på treningene. Den siste perioden har vi hatt ukentlige istreninger på rink i tillegg til barmarkstrening. Det er også planlagt to turer til Sverige med treninger og kamper begge turene.

Det er mange unge nye spillere inn i treningsgruppa, hva kan vi forvente av de unge gutta fremover?
Vi har som vanlig en del unge som bidrar til treningsgruppa. Det er flere talenter som er ute etter en plass i troppen og dette gjør konkurransen og trøkket bra. Det vil variere mellom hvilke av disse spillerne som vil være med på kamper. Forventningene til disse spillerne er god innsats, trenings- og lære-villige. Målet er at tidlig erfaring med eliteseriespill vil danne grunnlaget for en ny stamme i laget i tiden som kommer.

Laget har planlagt to Sverigeturer de neste ukene, hva blir fokuset her, og hva ønsker dere å både se og teste ut?
De to turene vil bli ekstremt viktig for oppkjøringen. Første tur vil dreie seg mye om samspill, balltempo og en god defensiv struktur. Første treningskampen er mot antatt bedre motstand, og vi vil derfor bruke anledningen til å sette en god defensiv. Men selvom mye fokus går til det defensive skal vi ikke legge helt fra oss det offensive. Vi skal fokusere på dette på slutten av den første turen til Sverige. Vi har mange kreative spillere som vi må få frem og ikke minste jobbe med relasjoner for å få ut det beste av alle i laget.

Den andre turen vil det være mye fokus på det offensive. Helt fra igangsetting til avslutninger. Vi vil se et lag som setter en solid defensiv og en god offensiv i løpet av de to turene. Det vil være fokus nå og igjennom hele sesongen.

Hva blir det viktigste frem til seriestart mot Solberg?
Vi har tro på et nytt treningsopplegg med tilrettelegging for at vi er i form fram til sesongstart. Det blir viktig å være i god form og lette i beina til sesongstarten mot Solberg. Felleskapet i gruppa skal opprettholdes for at kjemien skal bli enda bedre enn den allerede er og vi forventer at vi skal kunne spille underholdene og god bandy til vinteren. Et stort fokus blir også å holde oss skadefrie. Vi har et tett samarbeid med fysioterapeuter og ligger i rute for at alle mann er klare for sesongstart her på Vassenga.

Er det noe eller noen dere vil trekke ekstra frem så langt i barmarkssesongen?
Vi vil takke Sportsklinikken Mjøndalen for et tett og godt samarbeid gjennom barmarkssesongen. De har vært helt suverene til å bidra for at laget skal få ut det beste. Fokuset har vært på individet og troppen gjennom alt av trening. Spillergruppa har vært god og kjemien i laget har vært til god hjelp som motivasjonsfaktor for mange! Treningen har vært variert og vi gleder oss til sesongen!

Del med dine venner!

Facebook
Twitter