Seier mot Drammen Bandy

IMG_4350

STERK SEIER MOT DRAMMEN. I går kveld ble det gjort nok et forsøk på gjennomføre hjemmekampen mot Drammen Bandy. Som de fleste vet, ble forrige fredags oppgjør avblåst etter 17 minutter på grunn av været. Denne kvelden skulle det derimot lykkes, og værgudene var med oss.

Bruntrøyene som har hatt et tett kampprogram frem til forrige fredag, hadde lagt bak seg en ren treningsuke uten kamper. Drammen hadde vært i aksjon både søndag og onsdag, med henholdsvis uavgjort mot Ullern og seier mot Sarpsborg. Det var ingen tvil om at både mjøndølinger og drammensere ønsket alle poengene i går kveld, den siste kampen før 2. juledag og den siste kampen før serien snur.

Det var derimot ingen tvil om at MIF festet grepet på hjemmebane. Allerede før minuttet var spilt, slår Filip Johnsen en hard pasning langs vantet. Den snappes opp av Robin Cras som går hele veien selv og setter inn 1-0. En utrolig fin prestasjon. Etter en drømmestart på kampen for de brune, er Drammen frempå med noen farligheter i minuttene etter. Deretter setter kampen seg mer, hvor drammenserne har mest ball, mens MIF kontrer og skaper litt mer sjanser. Dette skulle vare til 25 minutter. Da bestemmer vår russiske måltyv Alexander Serov seg for å sette fart. Serov går hele veien selv og er kald foran målet. 2-0 til Mjøndalen. Serov var derimot ikke ferdig. Like før pause bryter MIF perfekt på egen halvdel og kontrer. Serov får en fin pasning av Eirik Aaslid før han banker ballen i mål, og setter pauseresultatet til 3-0.

Drammen er et lag med stor fart og høy intensitet, så vi er klar over at andre omgang vil bli en tøff etappe. Og etter et kvarter av andre omgang har Drammen allerede redusert to ganger til stillingen 3-2, ved Thomas Stærkeby og Even Thiseth. På dette punktet virker hjemmelaget stresset, men heldigvis skulle det komme nok en vitamininnsprøytning fra Serov. Etter omtrent halvspilt omgang danser han igjennom Drammen sitt forsvar før han setter inn 4-2. I andre omgang fikk man virkelig merke at dette var et lokaloppgjør med høy temperatur. Utvisningene begynte å komme, kampen åpnet seg opp og det ble mange situasjoner og sjanser. Etter en drøy halvtime får Drammen straffe, som Even Thiseth setter sikkert inn til 4-3. På dette punktet stod kampen og vippet og man satt med følelsene av at det neste målet ville bli nokså avgjørende. Og heldigvis for MIF, hadde Robin Cras tenkt til å gjøre noe med. Ca. 10 minutter før slutt drar seg fint rundt Drammen sitt forsvar og setter inn 5-3 på en imponerende måte. De fleste trodde at kampen skulle være punktert, men Drammen gir seg aldri. Kort tid etterpå finner de en umarkert Marius Mørch Andersen på bakerste, som setter inn redusering til 5-4. Drammen fortsetter presset og setter inn en liten sluttspurt. Det holder ikke og MIF tar alle poengene hjemme på Vassenga.

To utrolig deilig poeng og vi tar julefeiring med god samvittighet på en godkjent 5. plass så langt. MIFs beste ble Stefán Már Oddgeirsson som gjør en utrolig sterk defensiv match med både taklinger og blokkeringer av høy klasse! Vi takker dommerne, publikum og Drammen Bandy for kampen. En ekstra takk til Norsk Elitebandy med Jørgen Styrmoe og Marius Austad i spissen sammen med Knut Hole og Arne Knutsen, for fantastisk dekning av kampen på Youtube. Og som alltid en stor takk til våre ildsjeler som arrangerer kampen. Nå venter det flere treninger og julefeiring til uken, før vi tar turen til ælva på 2. juledag!