Referat fra Leksands Sparebank Cup

MIF Bandy tok turen igjennom de svenske skogene for å spille Leksands Sparebank Cup i helgen! Bruntrøyene røk ut i kvartfinalen, men tok med seg mye verdifull matchtrening og lærdom fra kampene.
rattvikoppsummering

14.10.2019

Hovedtrener Bent Gommerud oppsummerte helgen på følgende måte til DT, etter at turneringen var over søndag ettermiddag.
– Vi har flere nye spillere som må bli samspilte, og jeg er ganske fornøyd (med turneringen). Spesielt med forsvarsspillet vårt. Vi vant over lag vi bør slå og tapte for god motstand.

For det var litt ulik og variert motstand som møtte bruntrøyene i Rättvik Arena. Vi vinner 2 kamper og taper 2 kamper. Kort oppsummert, var dette en veldig nyttig helg for å begynne prosessen med å spille laget godt til seriestart. Mjøndalen reiste til Rättvik med tilnærmet full tropp, foruten Eirik Aaslid. En del nye unge spillere fikk godt med spilletid i helgen og ekstra morsomt med Adrian Faye og Andreas Barbo som fikk sine debuter. I tillegg, fikk nysigneringene Andrey Anufrienko, Nikita Sitvikov, Filip Johnsen og Ashkeim-brødrene vist hvorfor de vil forsterke laget til årets sesong.

Pia Sørensen var med som vanlig og vartet opp både spillere og trenere med både frokost, lunsj, mellommåltider og middag i mellom slagene. Vi er bortskjemte, men veldig takknemlige for den fantastiske jobben Pia gjør med å legge til rette for oss. Spillergruppa ønsker også å takke Jan-Thore Riseng som leverte suveren sliping og utstyr som materialforvalter i helgen.

Puljespill: IFK Rättvik – MIF Bandy | 6 – 1
KL. 09.30 fredag morgen møtte bruntrøyene forhåndsfavorittene og vertslaget IFK Rättvik. Det var en skjerpet gjeng som stilte fra start, men drømmestarten uteble. Allerede etter 30 sekunder gir MIF bort en unødvendig corner i eget spill som hjemmelaget utnytter fullt ut og 1-0 er et faktum. Deretter jevner matchen seg litt ut, selv om Rättvik dominerer banespillet og styrer tempo. MIF er fremme på noen farligheter, men pauseresultatet viser 3 – 0 i favør i Rättvik. Etter pausen er det mer trykk i MIF og Ola Vigdal banker inn en corner i nettaket. Etter dette svinger kampen før Rättvik får inn et mål. Deretter går luften litt ut av bruntrøyene og Rättvik får gjøre både 5-1 og 6-1 på tampen av kampen. Et helt fair resultat hvor vi møter et bedre lag, som har spilt solide matcher mot svensk eliteseriemotstand i oppkjøringen. Vi slipper inn noen enkle mål, men er stort sett fornøyd med både innstats og prestasjon, tatt i betraktning at vi har lite matchtrening. IFK Rättvik ender med å vinne turneringen og har ambisjoner om å rykke opp til øverste nivå i år.

Puljespill: MIF Bandy – Gustavsberg IF | 4 – 0
Etter nærmere et døgn hvile møter vi Gustavsberg kl. 08.30 lørdag morgen. Gustavsberg tapte 12-1 mot Rattvik kvelden før, og tenningsnivået er ikke helt på plass i denne kampen. Allikevel har vi tidvis mange gode tendenser og allerede er 4 minutter sitter det første målet, hvor Nikita og Andrey kombinerer fint sammen, og Nikita får gleden av å gjøre sitt første mål i brun drakt. Etter 11 minutter er samme Nikita på farten og setter opp Robin Cras som gjør 2-0, etter et flott angrep. Dette står seg til pause, hvor vi er mellomfornøyde med presatasjonene og innsatsen. Vi setter et trykk fra pause som resulterer i corner etter 4 minutters spill av andre omgang. Andreas Askheim gjør også sitt første mål, med en suser i nærmeste kryss. Etter dette dør kampen litt ut og det bølger litt frem og tilbake. 10 minutter før slutt kontrer MIF på en meget sterk måte. Stefan bryter et Gustavsberg angrep, før han raskt setter Filip fri med en vakker gjennombruddspasning. Med en hel banehalvdel alene gjør Filip ingen feil, og banker inn 4-0.  Kampen er punktert, men MIF lar Gustavsberg gjøre 2 mål på tampen, på henholdvis straffe og et flipp over vårt forsvar. Vi oppsummerer kampen som en litt slapp gjennomføring hvor vi burde vært mer «på» under hele matchen. Noen vakre angrep og robust forsvarspill gjør at vi allikevel tar en komfortabel seier.

Kvartfinale: JPS – MIF Bandy | 4 – 0
Etter noen timer med med hvile og lunsj møter vi de finske mesterne JPS, som dagen i forveien hadde slått SSK 5-2. Finske lag byr alltid opp til en fysisk hard kamp og dette blir ikke noe unntak. I denne kampen er vi tilbake med høy innsats og arbeidsmoral, og det kriges frem og tilbake. Etter 10 minutter er vi uheldige og en ball langs isen spretter over bakerste MIF-kølle før en JPS-spiller får komme alene med William. 1-0. Kampen fortsetter å svinge, og vi er alene med keeper 2 ganger. JPS får derimot uttelling da de får igjennom en flipp som blir tatt ned og ballen blir spilt foran mål hvor en JPS spiller får kastet seg frem og satt ballen i mål til 2-0. JPS øker ledelsen til 3-0 før dommeren blåser for pause. JPS er bedre enn oss i begge boksene og fokuset etter pause blir å bli mer kyniske. JPS får allikevel gå opp til 4-0 kort tid etter pause, men det virker som de brune våkner opp etter dette. MIF trykker på for målene og stenger igjen bak. Ballen vil virkelig ikke inn og JPS-målvakten stopper alt som kommer. Vi taper 4-0 for god motstand, men tar med oss en veldig solid andre omgang hvor laget harmonerer både offensivt og defensivt. Vi er også fornøyd med moralen i laget, selv når vi ikke får det resultatet vi ønsker oss.

Plasseringsmatch: IFK Rättvik 2 – MIF Bandy | 0 – 5
Med tap i kvartfinalen mot JPS skulle vi egentlig møte finske WP-35 i søndagens plasseringsmatch kl.16.00. Finnene hadde dratt hjem søndag morgen, men arrangøren mente at vi fortjente kamp. All honnør til IFK Rättvik som kunne stille et godt backup-mannskap på kort varsel! Laget vi møter er reservene til førstelaget med noen tilskudd. Både hodet og kropper er slitne etter helgen, men vi motiveres oss til match og vil avslutte med seier. Og det blir også en komfortabel seier. Vi vinner 5-0 til slutt. Andrey banker inn 1-0 i lengste kryss. Tor Erling Tveter blir spilt fri og gjør ingen feil alene med keeper. Videre legger Andrey på 3-0 etter straffe. 4-0 kommer også ved samme mann alene mot keeper. Junior Adrian Faye trekker frem et vakkert solo-raid på tampen og setter sitt første mål i A-lagssammenheng for MIF. Vi gratulerer med Adrian sitt første mål og gledelig er det å se at Andrey fikk satt i gang målkontoen.

Vi takker IFK Rättvik for helgen og vertskapet!