Oppsummering treningskamper i Vikingskipet

skipet

I helgen som var startet bandysesong 2020-2021 for alvor. Det var klart for treningskamper mellom eliteserieklubben i norsk bandy. Alle lag, bortsett fra Høvik Bandy, stilte kampklare for å måle krefter i Vikingskipet i Hamar. På grunn av covid-19, var dette første kamptrening på stor bane og det var forventet at det ville være noe rust i maskineriet. Gleden av å spille kamper igjen var det derimot ingenting å si på, og arrangementet ble en fantastisk opplevelse. Vi ønsker å takke arrangørene for et supert opplegg med bra isflate, gode fasiliteter og live-streaming med kommentering på Youtube under helgens kamper. Rett og slett en helt fantastisk innsats av de involverte og et steg i riktig retning for norsk bandy!

Sportslig sett er vi veldig fornøyde med helgen. På forhånd ønsket vi å trene på nye formasjoner og et nytt spillesystem. Prestasjoner var viktigere enn resultater denne helgen. Samtidig har vi en rekke «gamle» og nye spillere skal drilles inn i nye posisjoner og nye relasjoner på baner. I lange perioder får vi til mye av det vi ønsker å få til i det defensive og offensive, samtidig som vi har mye konkret vi skal forbedre inn mot seriestart. Vi spilte fire kamper og nedenfor ligger det et kort referat fra hver match.

ULLEVÅL – MIF | 1 – 9

Helgens første kamp ble spilt mot de blåkledde fra Bergbanen. Ullevål har et meget ungt og spennende lag, og bygger for fremtiden med sin unge stall. Kampen var innledningsvis et stort kaos, og det var tydelig at dette var første kamp. Ullevål har mest ball og scorer etter få minutter, etter skudd fra skrått hold. Etter dette jevner det seg ut, og MIF  begynner å eie mer ball og skape sjanser. Etter omtrent 9 minutter får MIF straffe og Alexander Serov får gleden av å sette sitt første mål i brun drakt. Etter utligningen tar MIF tak i matchen og skaper det meste som skjer på banen. Noen minutter senere serverer Serov ballen nydelig til Eirik Aaslid som setter ballen i blank kasse. Ikke lenge etter blir samme Aaslid spilt igjennom etter et nydelig forarbeid av Patrik Holm. Alene mot keeper gjør Eirik ingen feil og stillingen er 3-1. Aaslid er i fyr og flamme og takker for pasningene ved å servere en pasning til Bendik Sørensen som åpner hele forsvaret til Ullevål. Bendik setter sikkert inn 4-1. MIF fortsetter å skape sjanser og Filip Johnsen får gleden av å sette 5-1 etter en retur på corner. 6-1 kommer like før pause og Alexander Cras introduserer seg med en kanon i lengste kryss fra drøye 16 meter. Etter pause faller intensiteten i matchen, men MIF ga seg ikke helt.  Aaslid fra skrått hold, eldste Cras på corner og unge Mads Hansen alene mot keeper fastsetter sluttresultatet til 9-1 i favør MIF Bandy. Dessverre får vår russiske bjørn Serov en bandykølle fra en Ullevål-spiller under øyet etter 40 minutter og får en stygg skade som satt han ut av spill resten av helgen.
Se kampen i opptak

MIF – READY | 0 – 2

Etter et godt resultat mot Ullevål, stod fjorårets seriemestere Ready klare i neste kamp. Ready har forsterket seg med et par spennende spillere og er alltid like solide. Dette ville bli en helt annen match, hvor vi mest sannsynlig ville forsvare oss mer. Og slik ble det. Ready eier mye ball, men skaper ikke all verden. Mjøndalens defensiv holder stand og spesielt dette virker veldig lovende for sesongen. Til tross for et solid trykk fra Ready forsvares det godt og de brunkledde får kontringsmuligheter og cornere. Dessverre uten at det omsettes til mål. Like før pause setter Ready raskt i gang etter corner og spiller seg ned til Mjøndalens dødlinje. Det svikter i markering og Ready setter inn 1-0 fra kort hold.

2. omgang blir relativt lik. Ready trykker og MIF forsvarer seg godt. Ready øker derimot til 2-0 etter snaue halvspilt omgang, etter at en Ready spiller får skyte fra skrått hold i boksen. Kampen ebbet ut til 2-0 i favør karene fra Holmenkollen, men vi tar med oss en god og kollektiv defensiv mot en av favorittene i årets serie.

MIF endte da på 2.plass i sin gruppe og det ble klart at de lokalene rivalene SSK og Drammen skulle bli motstandere i lørdagens plasseringskamper.

MIF – SSK | 2 – 2

Årets første vinterutgave av «Ælv Classico» stod for tur da MIF og SSK møttes i helgen. SSK har mistet noen sentrale spillere som Marius Austad, men har hentet inn Mathias Stavis som spillende trener. I tillegg, har veteranene Lars Fredrik Olsen og Simon Stavis kommet tilbake. MIF stilte uten Patrik Holm på lørdag, som for alvor fikk vist hva han er god for etter to solide matcher på fredag. Serov forsøkte å spille med gitter, men slet såpass med synet at han måtte kaste inn håndkle etter kort tid.

Kampene åpent som ventet og Solberg eier mye ball på egen banehalvdel. Med unntak av noen få visitter opp i farlig sone, var det grei kontroll i åpningsminuttene. Begge lag begynner etter hvert å skape noe mer sjanser og etter 12 minutter er Filip Johnsen oppe ved SSK sin 16-meter og fyrer av et skudd. Keeper måtte gi retur og der dukket Bendik Sørensen opp og satt ballen kontant i mål. 1-0 til bruntrøyene. Etter dette våkner SSK mer til liv og skaper flere sjanser. William har en fantastisk kamp og avverger med noen helt fantastiske redninger. Allikevel skulle utligningen komme etter ca. 20 minutter da de hvitkledde spiller seg fint opp og avslutter sikkert fra skrått hold. 1-1 og denne stillingen holder seg til pause.

Andre omgang er preget av det samme kampbildet. Solberg har mye ball og MIF forsvarer seg godt. Lagene føler på hverandre og tempoet er ikke all verden. Det skapes derimot muligheter med jevne mellomrom og etter 47 minutter banker Bendik Sørensen inn 2-1 til MIF på corner. SSK trykker på for å utligne mot slutten av matchen og 5 minutter før slutt lykkes de etter en flipp igjennom. Resultat 2-2 står tiden ut og uavgjort virker som et greit resultat.

DRAMMEN – MIF | 6 – 3

Etter en kort pause fra forrige match begynte det å tære på kreftene hos MIF. På andre siden av banen stod Drammen Bandy i helgens siste match. Drammen ledes i år av tidligere MIF-spiller Ove Ronny Nørgaard, og kampen ble også et gjensyn yngstebror Nørgaard. Martin meldte som kjent overgang til Drammen fra MIF etter forrige sesong. Drammen har et ungt og lovende mannskap, som alltid byr på tøffe matcher. Dette skulle ikke blir noe unntak.

MIF tar derimot ledelsen i kampen etter 30 sekunder, da Mads Hansen sniker seg forbi forsvaret til Drammen og tar elegant ned en flipp. Alene med keeper er han iskald og bruntrøyene tar føringen med 1-0. Allikevel, lugger det litt for MIF i denne matchen. Den kollektive intensiteten og organiseringen fra de tidligere matchene er fraværende og det gjøres flere feil overalt på banen. Drammen er et godt lag og mot gode lag blir man straffet hardt. Drammen spiller med høyt tempo, forsvarer seg kompakt og gjennomfører en solid match. Det holder i massevis og gutta fra Drammen vinner fortjent 6 – 3. Alexander Cras og Eirik Aaslid pynter resultatet for MIF etter flotte scoringer, men det holder ikke.

Kort oppsummert, ga helgen mange positive svar rundt både formasjoner, spillesystemer og ulike roller i laget. Nå skal det jobbes hardt inn mot seriestart med både treninger og nye treningskamper. Det er gledelig at vi lykkes med veldig mye av det vi ønsker og dette virker lovende for en god sesong! NB: Christoffer Askheim er lagets nye kaptein for sesongen og tar over stafettpinnen etter Joachim Skinstad. Vi gratulerer Christoffer med utmerkelsen og vi gleder oss til å se han styre karene til vinteren.