MIF-SKEID 10-3 (5-1) | NÅ VENTER SLUTTSPILLET

IMG_4353

Siste serierunde ble spilt i går kveld mot Skeid, og bruntrøyene gikk seirende ut med sifrene 10-3. Etter 18 serierunder ble fasiten 24 poeng og 4.plass. Det er mange sesonger siden MIF har levert et så godt seriespill og det er svært gledelig. MIF slet med en del skader og sykdom til matchen i går, og dette førte til en del nye muligheter. Robin Cras og Patrik Døhlen Holm fikk sjansen i kommentatorboksen, og gjorde sine saker bra der. Tilskuere og seere fikk gleden av å se Jonas «Jojo» Petterson gjøre comeback med scoring. I tillegg debuterte Mats Førde (bildet) og gjorde sakene sine veldig bra i sin første kamp for A-laget. Vi gleder oss til fortsettelsen. I vindværet på Vassenga, var det derimot Skeid som kom best i gang. Allerede etter drøye minuttet tar Skeid ledelsen etter en styring på frislag. Det skulle derimot ikke ta mer enn et par minutter før utligningen skulle sitte. Alexander Cras drar opp angrepet og setter opp Dmitriy Osokin. «Dima» drar av et par mann før han banker ballen opp i taket fra skrått hold. 1-1.Samme Osokin er på farten igjen noen få minutter senere og serverer Alexander Serov. Serov gjør det Serov kan best, og sender MIF i ledelsen til 2-1. MIF gnistret ikke denne kvelden, men skaper de fleste sjansene. Etter 20 minutter blir man også tildelt kampens første straffe. Joachim Skinstad går frem til merket, men skuddet går i stolpen.Serov hadde derimot ladet skuddet denne kvelden, og før dommeren blåser for pause, hadde MIF sin toppscorer satt inn både 3, 4 og 5-1. To mål på corner og ett mål på straffe. Til tross for en trygg ledelse var bruntrøyene veldig lite fornøyd med egen prestasjon og innstilling i pausen.  2. omgangen skulle benyttes til å skjerpe opp innsatsen og heve nivået.Det var allikevel Skeid som skulle åpne best igjen, og etter snaue 2 minutter reduserer de til 5-2 på corner. MIF virket allikevel mer på, og spillet satt bedre. Et par minutter senere er det Osokin og Serov som kombinerer fint, og sistnevnte banker inn 6-2 fra skrått hold.Etter å ha servert ved flere anledninger denne kvelden, bestemmer Osokin seg for å ta et raid på egenhånd etter drøye kvarteret. Målvakt Henrik Holo slipper ballen til Osokin, og vår #6 går hele veien selv og øker ledelsen til 7-2 etter en voldsom solo-prestasjon.

Bruntrøyene fortsatte å eie mye ball og hadde stor kontroll. Etter snaue halvtimen tråkker Joachim Skinstad opp på egen halvdel og sender i vei en knallhard gjennombruddspasning langs isen. Pasningen ender på bladet til Serov. Serov gjør ingen feil alene og setter inn sitt 6. mål (!) for kvelden. 8-2!Noen få minutter senere skulle det komme et nostalgisk øyeblikk for alle brune bandyhjerter. Eirik Andersen sender i vei en corner fra venstre. I kjent stil står Jonas Petterson på bakerste og viser frem gamle kunstner. Den tidligere storscoreren hamrer ballen i mål til 9-2!Skeid reduserte til 9-3 med 7 minutter igjen, men dette var nok tid igjen til at MIF skulle få fastsette sluttresultatet. Minuttet før slutt serverer Osokin, igjen, og denne gangen er det Eirik Aaslid som elegant setter inn 10-3.Kort oppsummert, så var ingen stor oppvisning av de brune, men vi gleder oss over seier, solide sifre, en bedre 2.omgang, debutanten Mats Førde og et godt gjennomført seriespill! Kveldens MIF gutt blir Tor Erling Tveter, som gjennomfører en meget god match fra en ny og uvant posisjon på half.

Vi takker Skeid for kampen, og ønsker de lykke til i 1. divisjon.Nå venter sluttspillet og motstander blir enten Ullevål eller Drammen i kvartfinalen! Vi kommer tilbake med motstander og kampoppsett for sluttspillet, så fort dette blir klart!Vi benytter også sjansen til å gratulere Stabæk Bandy med seriegullet etter seier i seriefinalen mot Ready i går kveld.

Samtidig gratulerer vi Ready Bandy og Solberg Bandy med henholdsvis sølv og bronse.