SEIER MOT HØVIK | HØVIK – MIF 3-7 (1-4)

Alexander Cras

En blank isflate ønsket lagene, dommerne og publikum velkommen på Høvik i går kveld. Bruntrøyene har hatt et utrolig godt tak på Høvik de siste årene, og planen var å fortsette i det sporet. Det blåkledde hjemmelaget fra Bærum har hatt noen gode prestasjoner i det siste, og jaktet sin 3. seier for sesongen i går kveld. MIF skulle heldigvis dra i land seieren, på en litt dårlig dag. Kampen hadde så vidt rukket å starte, før første scoring skulle komme. Etter drøye 3 minutter serverer Dmitrii Osokin til Robin Cras foran mål. Yngste Cras gjør ingen feil og setter kontant inn ledelsen 0-1. Mange forventet kanskje at scoringene og finspillet skulle fortsette, men kampen ble fort rotete. Høvik stod godt opp mot et MIF-lag som manglet litt på presisjon og intensitet. Heldigvis har MIF flere gode spillere som kan stå frem når det går litt trått. Etter 22 minutter er samme Osokin på farten igjen før han serverer sin landsmann Alexander Serov. Serov gjør som storscorere gjør, og øker ledelsen til 0-2. Og bare et par minutter senere kommer et kremmerhus på corner. Alexander Cras banker ballen knallhardt helt oppi vinkelen og øker ledelsen ytterligere til 0-3. Kampen bølger frem og tilbake, og Høvik kommer på flere farligheter på kontringer. Det er derimot MIF som noterer seg for neste scoring, og denne gangen er det eldste Cras som legger til rette for Osokin. 4-0 med underkant av 10 minutter til pause. Selv om MIF var mest effektive, skulle Høvik få en redusering før pause, og stillingen er 1-4 når lagene går i garderoben. I pausen var det en felles enighet om at presisjon og innsats må opp. Planen om å punktere kampen, skulle derimot ikke lykkes. Høvik er mest effektive i starten på 2. omgang og får redusere til både 2- og 3-4 ved halvspilt 2. omgang. Hjemmepublikummet øynet nok en snuoperasjon i det fjerne, men Mads Andre Hansen ville det annerledes. Etter en fin pasning fra Eirik Aaslid avslutter Hansen presist i nærmeste hjørnet. En utrolig viktig scoring og stillingen var 3-5. MIF våkner til liv etter scoringen og tar mer kontroll over matchen. Serov og eldste Cras setter inn fine scoringer og fastsetter sluttresultatet til 3-7. Viktige poeng etter en svak og rotete forestilling fra de brune. Dagens beste MIF-spiller blir fullt fortjent Alexander Cras, som går foran med 2 viktige scoringer og 2 målgivende. Det sies at en dårlig generalprøve gir en god premiere. Det ligger derimot ingenting automatikk i dette, og på fredag må bruntrøyene opp noen hakk for å kjempe om poengene. Da kommer nemlig Ready på besøk til Vassenga, i det som blir et toppoppgjør mellom 2. og 3. plassen i Eliteserien. Kampstart er kl.20.00 førstkommende fredag