ENDELIG SEIER PÅ 2. JULEDAG! MIF – SSK 2-1 (0-1)

MIF-SSK 26.12.21

Til tross for restriksjoner og maks 100 tilskuere tillatt, så er alltid lokaloppgjøret mot SSK årets høydepunkt i bandyens seriespill. 2. juledag 2005 var sist MIF gikk seirende ut av «julens nabokrangel på is», men i går kunne bruntrøyene endelig juble for seier igjen!I 10 minusgrader og solskinn, lå Vassenga speilblank og klar for årets batalje. Mannskapet var minst like klare for match, og oppgjøret ble like jevnt som utgangspunktet skulle tilsi. Før matchen lå nemlig MIF og SSK likt med 10 poeng på tabellen.Det var derimot SSK som skulle ta ledelsen etter kun 3 minutter. Bortelagets Kristian Hagen fyrte av gårde et langskudd, som gikk via keeper William Falch i MIF-buret. Scoringen så ut til å prege bruntrøyene, som ble passive og som slet med å komme ordentlig i gang. Gutta fra ælva fikk styre det meste av spillet og kom også til de fleste sjansene i kampens første omgang. Falch og MIF holdt derimot unna, men det var ikke ufortjent at SSK gikk til pause med ledelsen 1-0. Etter en litt tøff pauseprat, fikk de brune samlet seg i garderoben. Gløden, innsatsen og spillegleden som var noe fraværende før pausen, kom virkelig til syne fra avslag i 2. omgang. Det var et helt annet MIF-lag som kom på banen, og allerede etter 3 minutter skulle utligningen komme. Dmitrii Osokin blir felt på full fart igjennom feltet til SSK, og straffen var det ingen tvil om. Frem til straffemerket gikk Ola Vigdal. Vigdal gjør ingen feil, selv om SSK sin keeper Ole Tobias Fevang er nære på. 1-1, og lagene var tilbake på utgangspunktet. Med scoringen spredde det seg en optimisme i det brune mannskapet. Dette førte til at det ble en livlig og underholdende kamp, hvor begge lag kom til flere sjanser. Man kunne føle at den neste scoringen ville bli svært viktig. Den sprø isen var også svært utfordrende å spille på, og man så at begge lag slet med å få finspillet til å sitte. Kvarteret før slutt skulle derimot matchvinner-scoringen komme. Osokin snapper opp en løs ball i SSK sin bakre rekker, setter fart og avslutter raskt utagbart bak Fevang i SSK-målet. MIF hadde plutselig snudd kampen, og ledelsen var nå 2-1. Det siste kvarteret skulle virkelig bli av det hektiske slaget. Solberg presset hardt på for scoring, mens MIF kom til flere kontringsmuligheter. Keeper William Falch vartet opp med en rekke matchvinner-redninger, mens forsvaret brøt en flere farlige forsøk fra SSK. Det skulle derimot ikke bli noen flere scoringer i kampen, og MIF kunne endelig slippe jubelen løs, etter 16 år uten seier. Banens beste for MIF ble William Falch, som var i det umulige hjørnet i sluttminuttene. Vi gratulerer også Patrik Dølen Holm med et godt comeback for MIF, og vi ønsker #9 velkommen tilbake igjen!Vi retter også en takk til publikum som bidro til en fin ramme rundt kampen, samt produksjonen som overkom tekniske problemer og fikk distribuert kampen på en fin måte på Youtube. Nå venter det en ny treningsuke i romjulen og nyttårsfeiring, før neste kamp mot Drammen Bandy 2. januar kl. 18.00 på Marienlyst. Vi ønsker alle en fortsatt god og brun jul